Rejsebureaubørs skal sælge rejsebureauer

Som takeoff.dk allerede kunne fortælle i august, har René Andersen (foto), tidl. direktør for rejsebureauerne MarcoPolo og MyPlanet, åbnet eget firma, Travelbiz. Firmaet skal rådgive om fusioner, turnarounds og kapitaltilførsel i rejsebranchen.

 

”Vi kommer til at se mange rejsebureauer skifte ejere de kommende år – via konsolidering blandt leisurebureauer og samtidig nærmer en generation af rejsebureauejere sig pensionsalderen,” forudser René Andersen.

 

Travelbiz har fokus på rådgivning indenfor corporate finance og virksomhedsoverdragelser i rejsebranchen.

 

”De fleste rejsebureauejere vil kun opleve at sælge deres virksomhed en gang i livet, det er sandsynligvis deres vigtigste handel nogensinde. Men det er måske også den handel, de er dårligst klædt på til, da de ingen erfaring har på området. Derfor er det vigtigt at få kompetent rådgivning. Det kan vi hjælpe med,” siger René Andersen og tilføjer:

”At sælge sit rejsebureau kræver grundig forberedelse. Ofte tager det flere år at klargøre virksomheden til et succesfuldt salg. Til gengæld er der mange penge at tjene, hvis virksomheden er ordentlig salgsmodnet og der er lavet en god exit strategi.”

”Advokat og revisor kender ikke rejsebranchen, har ikke føling med markedet og derfor svært ved at vurdere virksomhedens reelle værdi. De vil sjældent være i stand til at søge efter potentielle købere, da de mangler det nødvendige netværk i branchen,” siger René Andersen og tilføjer:

”Derfor har Travelbiz skabt RejsebureauBørsen som er rejsebranchens anonyme markedsplads for virksomhedshandler.”

 

I august sagde René Andersen til takeoff.dk:
”Jeg har stor erfaring i at fusionere virksomheder og haft stor glæde ved i over to år at sidde i bestyrelsen i verdens største rejsekoncern, TUI Activity. Her har jeg fået indsigt i køb og salg af virksomheder. Så jeg føler mig godt klædt på til at prøve for mig selv.”

 

Skrevet af Henrik Baumgarten