Det nye lovforslag for Rejsegarantifonden, som der i dag er første behandling af i Folketinget, kan gøre rejser dyrere, forudser rejsebureaudirektør Jesper Boas Smith fra Bella Vista Travel. Arkivfoto: Michael Stub.

Rejsebureaudirektør: Forbrugerne bliver taberne

AKTUEL KOMMENTAR: ”Den kommende nye lov om Rejsegarantifonden vil kaste tusindvis af rejsende ud i en jungle,” skriver grundlægger af Belle Vista Travel.

Af Jesper Boas Smith, grundlægger Bella Vista Travel

Det er bedrøveligt at være passiv tilskuer til forløbet omkring ”støttepakkerne” til rejsebranchen.

Hidtil har det været utænkeligt at danske forbrugerne skulle ende med at blive taberne. Det er ikke kun udansk, men også i strid med den politiske tradition, vi hidtil har haft her i landet, hvor “forbrugerne har været pakket ind i vat.”

Det nye lovforslag går ikke kun udover rejsebureauerne og deres ansatte. Loven vil lede til  tusindvis af danske forbrugers rettigheder og beskyttelse reelt ikke kommer til at gælde

For med det fremsatte lovforslag, vil de rejsebureauer der forbliver registreret naturligvis være nødt til at opkræve de ekstra pålagte omkostninger hos forbrugerne !

Som altid er det utænkeligt, at forbrugerne vil være villige til at betale mere, end de kan købe den samme rejse for hos andre, for eksempel på dansksprogede udenlandske portaler, direkte hos leverandørerne eller i nabolande, der ikke har pålagt branchen samme økonomiske byrde. Pricerunner-konceptet gælder også i rejsebranchen, men på internationalt plan.

Indtil nu har langt de fleste danske forbrugere været beskyttet af den danske pakkerejselov, der er en af mest forbrugervenlige lovgivninger i verden.

”Forbrugerne får dårligere sikkerhed, beskyttelse og klagemuligheder”
Jeg forudser, at den ny lov vil kaste tusindvis af rejsende ud på “glatis,” i en jungle, hvor kun meget få vil vide hvilket lands lovgivning der vil være gældende.

Det giver forbrugerne dårligere sikkerhed og beskyttelse og dårligere klagemuligheder, da rejser der teknisk er booket i udlandet ofte vil være baseret på udenlandsk lovgivning.

Det er altid prisen der er afgørende for hvor og hvordan forbrugerne køber deres ferier. Og således vil det blive meget uoverskueligt hvilket lands lovgivning der reelt er gældende. Mange forbrugere vil komme i klemme, når de opdager at de ikke længere har samme rettigheder og sikkerhed.

Ærgerligt, men uundgåeligt.

Relaterede artikler:

Rejsebureauchef sender video til erhvervsministeren

Rejsearrangør: Statsministeren siger ét, regeringen gør noget andet

Forstå rejsebranchens problem på to minutter