Rejsebureauer advarer mod Sterling

Efter flere år med millionunderskud spidser krisen til hos Sterling. Flere rejsebureauer advarer nu mod at købe billetter hos det islandsk ejede flyselskab på grund af risikoen for konkurs. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten i dag.

 

»Indtil videre har vi ikke standset salget af Sterling-billetter. Men vi advarer vores kunder om, at der er en forøget risiko forbundet med at vælge Sterling, og at det ikke er sikkert, de kommer af sted som planlagt,« siger Thomas Lundberg, adm. direktør i BCD Travel.

 

BCD sælger over 700.000 flybilletter årligt, heraf 40.000 til lavprisselskaber og de fleste af dem til Sterling.

 

Det norske rejsebureau Berg-Hansen har standset salget af grupperejser med Sterling.

 

»Vi vil tilbyde vores kunder at bestille Sterling hos vores rejserådgivere og gennem vores onlineprodukter, men vores anbefaling er at finde andre alternativer, dersom det er muligt,« skriver selskabet på sin hjemmeside.

 

Advarslerne skyldes usikkerhed om Sterlings økonomi, ikke mindst efter det økonomiske kollaps i Island. Også Alitalia, Iceland Express og Olympic får en advarsel med på vejen.

 

Andre bureauer, herunder FDM Travel, Via Travel, Carlson Wagonlit og Gislev Rejser, vil ikke direkte advare mod Sterling.

 

»Sterling har et godt produkt, og vi har brug for konkurrencen. Men vi er bekymrede, og selskabet har ikke gjort noget for at berolige os. Derfor har vi bedt om et møde mandag,« siger Sophie Hulgaard, direktør i Carlson Wagonlit.

 

I Sterling er man chokeret over advarslerne:

 

»Vi forstår ikke, hvorfor de gør det. Sterling er ikke på vej mod konkurs, og i øjeblikket er vi foran i vores salgstal, men de negative historier kan jo være med til at begrænse vores salg,« siger kommerciel direktør Michael T. Hansen.

 

Han garanterer, at passagerer, der har købt eller køber billetter hos Sterling, kommer af sted på den købte rejse.

Skrevet af Hanne Aaen Lassen