Rejsebureauer dumper priserne

Priserne på julerejser er billigere end nogensinde, vurderer Travelmarket på baggrund af et nyt pristjek, der er gennemført for TV2.

’Afbudsrejser’ er det udtryk, der benyttes af rejsearrangørerne for de ledige rejser, der er på markedet lige nu og i de kommende uger. Her reguleres priserne fra time til time og afgøres af efterspørgslen. Er det dårligt vejr i Danmark, stiger prisen ofte med det samme.

Når ordet ’afbudsrejser’ bliver brugt af charterbranchen, skyldes det, at det er det ord, der sælger flest rejser.

”Jeg kan ikke mindes, at det har været så billigt så få dage før jul. Som regel er der kun ganske få pladser tilbage på nuværende tidspunkt. Men de lave priser er tegn på, at der slet ikke er udsolgt endnu”, siger direktør hos Travelmarket Ole Stouby.

Priserne på rejser hen over julen ligger typisk fra 3.500 kroner og op, og de billigste rejser i markedet lige nu er derfor omkring 1.500 kroner lavere end normalt.

Det aktuelle pristjek fra Travelmarket ser således ud: Fra Billund: Ti 20/12, Hurghada med Bravo Tours 2.998 kroner, To 22/12, Gran Canaria med TUI 1.998 kroner, Fr 23/12, Porto Santo ved Madeira med Primo Tours 3.846 kroner, Lø 24/12, Gran Canaria med TUI 2.398 kroner.

Fra København: Ti 20/12, Tenerife med Spies 2.199 kroner, Ti 20/12, Madeira med TUI 3.308 kroner, On 21/12, Gran Canaria med Detur 2.346 kroner, Fr 23/12, Gran Canaria med TUI 2.898 kroner.

Priserne er fundet på rejsesøgemaskinen travelmarket.dk den 19. december. Priserne inkluderer fly og hotel i otte dage.​

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.