Bestyrelsen i Danmarks Rejsebureau Forening har besluttet at fusionere med Dansk Erhverv. Den bestod efter generalforsamlingen sidste år af forrest fra venstre: direktørerne Annelise Dam Larsen fra Risskov Rejser, formand Peter Rasmussen fra Profil Rejser og Heidi Maak Glinvad fra Vitus Rejser. Bagest fra venstre er det Henrik Piplits fra Egencia, Morten Lysdal Damgaard fra Unitas Rejser og Carsten Lindholm Pedersen fra Billetkontoret. Foto: Henrik Baumgarten.

Rejsebureauforening fusionerer med Dansk Erhverv

Danmarks Rejsebureau Forening og Dansk Erhverv går sammen for at skabe ”slagkraftigt talerør for rejsebranchen,” hedder det. DRF’s medlemmer bliver også medlem af Dansk Erhverv.

Danmarks Rejsebureau Forening bliver fra 1. juli en af over 100 brancheforeninger i Dansk Erhverv. Dansk Erhverv har samlet over 18.000 medlemsvirksomheder i de 100 brancheforeninger.

Parterne oplyser i en pressemeddelelse, at DRF fra 1. juli bliver en del af området turisme, oplevelsesøkonomi og kultur i Dansk Erhverv, hvor DRF’s over 100 rejsebureauer bliver medlem. Turisme, oplevelsesøkonomi og turisme tæller i dag cirka 1.100 medlemmer i Dansk Erhverv.

I pressemeddelelsen mandag morgen skriver Dansk Erhverv og Danmarks Rejsebureau Forening, at de deler en ambition om at skabe ”et slagkraftigt talerør for rejsebranchen, turisme og oplevelsesøkonomien. Den ambition skal nu realiseres ved at samle flest mulige aktører indenfor rejseområdet i en fælles og stærk forening tættere på Dansk Erhverv.”

Det er derfor planen, at DRF’s medlemmer fra 1. juli også bliver medlem af Dansk Erhverv, ligesom DRF’s sekretariat integreres i Dansk Erhverv. DRF’s sekretariat flytter med til Børsbygningen, hvor Dansk Erhverv har hovedkontor. I dag har DRF hovedkontor hos HORESTA på Frederiksberg.

Medlemmerne tager beslutningen
I pressemeddelelsen siger Lars Thykier, administrerende direktør for Danmarks Rejsebureau Forening:

”De store vindere ved fusionen (mellem DRF og Dansk Erhverv, red.) er først og fremmest rejsebranchen og vores medlemmer.

Når vi på den måde slår kræfterne sammen med Dansk Erhverv, så skaber det for eksempel en langt stærkere politisk gennemslagskraft, bedre og mere rådgivning til medlemmerne og bedre muligheder for at lave slagkraftige analyser til gavn for alle involverede.”

DRF fortsætter med at være en selvstændig forening med selvstændig bestyrelse, oplyses det. DRF har 104 aktive medlemmer. Og det er dem, som ved en generalforsamling i midten af næste måned skal bekræfte fusionsaftalen, hedder det.

Absolut positivt
Fra Dansk Erhvervs side glæder man sig også over fusionen.

Mette Feifer, vicedirektør i Dansk Erhverv med ansvar for blandt andet turisme, oplevelsesøkonomi og kultur, siger i pressemeddelelsen:

”Vi har længe haft et godt og nært samarbejde med DRF. Nu kommer vi så endnu tættere på hinanden, og det er yderst positivt.

Sammen får vi en både større og mere markant stemme på turismeområdet. Jeg er overbevist om, at DRF’s medlemmer kommer til at opleve fusionen som noget positivt,” siger Mette Feifer.

 

Relaterede artikler:

Nye medlemmer tilfredse med rejsebrancheforening

Rejsebureauer og flyselskaber nærmer sig 2019

Kritik og fremtidstro fra rejsebureauformand