Arkivfoto fra 2014 med Asger Domino, til venstre, der nu stopper som bestyrelsesformand for Danmarks Rejsebureau Forening, og hans mulige afløser, Peter Rasmussen fra Profil Rejser. Foto: Henrik Baumgarten.

Rejsebureauforening klar med ny formandskandidat

Profil Rejsers direktør, Peter Rasmussen, foreslås af bestyrelsen for Danmarks Rejsebureau Forening som ny formand. Han skal dog vælges af generalforsamlingen næste uge.

54-årige Peter Rasmussen, der de seneste ti år har været administrerende direktør for det store leisurebureau Profil Rejser, foreslås af bestyrelsen for Danmarks Rejsebureau Forening som foreningens næste formand.

Generalforsamlingen for DRF skal vælge den nye formand – det sker på generalforsamlingen onsdag i næste uge i København. Peter Rasmussen, der i forvejen sidder i DRF’s bestyrelse, er foreslået som ny formand – men generalforsamlingen vælger.

DRF skal nemlig have ny formand efter administrerende direktør for Stjernegaard Rejser, Asger Domino, sidste måned meddelte, at han efter seks år i formandsstolen ikke genopstiller.

Der kommer også nye ansigter i bestyrelsen hos DRF i forbindelse med generalforsamlingen. Peter Rasmussen sidder i bestyrelsen som en af repræsentanterne for leisurebureauerne, LTO-fraktionen. Bliver Peter Rasmussen valgt skal fraktionen have et andet medlem fra LTO-fraktionen.

Her har administrerende direktør for Risskov Rejser, Annelise Dam Larsen, der er suppleant i LTO-fraktionen, meddelt, at hun gerne indtræder i DRF’s bestyrelse, oplyser DRF.

Egencia-direktør i bestyrelsen
Også erhvervsrejsebureauernes fraktion, CTO, i bestyrelsen for DRF skal have nye medlemmer. Det skyldes at de to nuværende CTO-medlemmer ikke genopstiller.

Anders Lau Jensen forlader DRF’s bestyrelse; da han blev valgt var han hos erhvervsrejsebureauet BCD Travel, men han har siden skiftet til topjob i Avis Biludlejning – der kræves blandt andet ansættelse i et aktiv rejsebureau at være i bestyrelsen hos DRF.

Også formanden for CTO-fraktionen, direktør for forretningsudvikling hos Mangaard Travel Group, Peter Skieller, har meddelt at han ”af arbejdsmæssige grunde” forlader DRF-bestyrelsen ved generalforsamlingen.

I stedet har CTO-fraktionen på møde forleden valgt chef for Egencia i Danmark, Henrik Piplit, og Morten Lysdal Damgaard fra Unitas Rejser til henholdsvis formand og næstformand i fraktionen og dermed sæde i DRF’s bestyrelse.

Bankuddannet formand
Peter Rasmussen, den mulige nye formand for DRF, er bankuddannet og har en HD i Udenrigshandel fra CBS.

Efter endt bankuddannelse i Handelsbanken i Herning, flyttede Peter Rasmussen i 1987 til København, hvor han var beskæftiget med valutahandel i banken, oplyser hans profil på Danmarks Rejsebureau Forenings hjemmeside. I 1994 kom Peter Rasmussen seks år i detailhandelen, blandt andet hos en distributør af vin.

I slutningen af 1999 kom Peter Rasmussen til rejsebranchen i et job som kommerciel direktør i det daværende erhvervsrejsebureau Weco Travel. Han blev bureaudirektør i 2000 og fungerede som operationel ansvarlig ved fusionen med først DSB Erhvervsrejser i 2001 og siden VIA Travel i Norge i 2004 (i dag hedder erhvervsrejsebureauet Eegncia).

I 2005 overtog Peter Rasmussen posten som administrerende direktør i VIA Travel i forbindelse med virksomhedens salg til en kapitalfond. 

Siden maj 2009 har Peter Rasmussen været administrerende direktør for og medejer af Travel House Group, der blandt andet omfatter Profil Rejser.

Relaterede artikler:

Stor udskiftning i DRF’s bestyrelse

Danmarks Rejsebureau Forening skal have ny formand

DRF fejrede 80 års jubilæum