Cirka 300 gæster kommer ikke på ferie efter konkurs i dansk rejsebureau. Arkivfoto.

Rejsebureaukonkurs holder sig på 3,2 millioner kroner

Krakket i københavnsk rejsebureau denne måned bliver ikke større end det forudsete tab, vurderer Rejsegarantifonden.

Der har ikke vist sig uventede ekstra omkostninger for Rejsegarantifonden i forbindelse med at DaGama Travel fra København tidligere på måneden gik konkurs. Det oplyser administrerende direktør for Rejsegarantifonden, Birgitte Fjeldhoff, til standby.dk

”De kunder hos DaGama Travel, der var på rejse da konkursen skete, er kommet hjem efter deres ferier med rejseledere i for eksempel Mexico og Vietnam. De havde alle forudbetalte billetter med rutefly, så dette område var dækket og gav ingen ekstra udgift for os,” siger Birgitte Fjeldhoff og tilføjer, at Rejsegarantifonden kan have haft udgifter til rejsebureauets hoteller, hvis opholdene ikke var forudbetalt. Der kan også komme udgifter til rejselederne, hvis deres honorar ikke var udbetalt inden konkursen.

Konkursen hos DaGama Travel var den første i år for et dansk rejsebureau. Kuratoren i boet efter DaGama, advokat Anders Bendtsen fra advokatfirmaet Lind Advokater i København, kontakter de kunder fra DaGama Travel, der skulle have været rejst på et senere tidspunkt, men som nu ikke kommer af sted.

300 kunder kommer ikke af sted
”Rejsegarantifonden er nu i gang med at udbetale erstatning til de cirka 300 kunder der skulle være rejst med DaGama Travel på et senere tidspunkt. Når disse gæster har fået udbetalt deres tilgodehavender forventer vi stadig at udgiften til konkursen vil ramme de cirka 3,2 millioner kroner, vi forudså,” siger Birgitte Fjeldhoff og tilføjer, at nogle af de rejsende, der skulle af sted i for eksempel sommerferie med DaGama kun havde betalt depositum, men ikke hele rejsens pris. ”Men vi har endnu ikke fået ekspederet alle de berørte gæster, der skulle have været af sted,” siger Birgitte Fjeldhoff.

”DaGama konkurrerede med nogle af de rigtig store rejsebureauer på gruppe- og specialrejser. Det er et vanskeligt marked. Vi har løbende fulgt DaGama og tidligere fået ejerne til at øge deres indskud i rejsebureauet for at styrke kapitalen,” sagde Birgitte Fjeldhoff i forbindelse med konkursen til standby.dk

DaGama Travel blev registreret i Rejsegarantifonden i juni 2010 og solgte især grupperejser til det meste af verden. Der var 67 kunder på rejse på tidspunktet for afsigelsen af konkursdekretet i starten af denne måned.

Rejsegarantifonden har registreret cirka 600 danske rejsebureauer, omtrent hver fjerde er under det såkaldte skærpede tilsyn, hvor fonden for eksempel kræver øget garantistillelse.

Relaterede artikler:

Økonomien i orden i de danske rejsebureauer

Tvivl om dækning ved ‘sammensatte rejser’

Ny lov kan ruinere rejsebureauer

 

Arkivfoto fra DaGama Travel.

x

Læs Også

Udenrigsministeriet fraråder ikke rejser til Sri Lanka

Efter uroligheder er der nu undtagelsestilstand i Sri Lanka. Men Udenrigsministeriet fraråder ikke rejser til landet – og Danmarks Rejsebureau Forening er irriteret over dele af pressens behandling af undtagelsestilstanden.

Rejsejournalister satte pris på rejsebureau

Kendt rejsebureau får Danske Rejsejournalisters Rejsepris 2017 for at holde fast i ”utraditionelle destinationer.” På foreningens generalforsamling var der et minuts stilhed for to afdøde medlemmer.

Kendt brancheprofil bag nyt rejsebureau

Tidligere salgsdirektør og bureauchef i et af Danmarks største leisurebureauer i ejerkredsen af nyt rejsebureau med fokus på ansvarlige rejser.

Rejsebureau overvejer flere kontorer i Danmark

Det store rejsebureau har allerede salgskontorer i fire danske byer – men der kan komme flere, siger direktøren, der i første omgang koncentrerer sig om det svenske rejsebureau, det netop har købt.

Konkursgarantier fra rejsebureauer på 800 millioner kroner

Over 500 danske rejseudbydere stillede sidste år samlet konkursgarantier til Rejsegarantifonden for 805 millioner kroner.

Danskerne flygter fra kulden

DMI melder om sibirisk kulde, snefygning og isglatte veje og det har fået danskerne til at flygte mod varmere lande. Det har sat ekstra pres på rejsebureauerne, der ikke kan følge med.