Det skal ikke skille os ad, hvis kunden kommer i karantæne under coronakrisen, lyder det fra Gouda Rejseforsikring. PR-foto fra Gouda.

Rejseforsikring dækker nu ved karantæne

Gouda udvider dækningen på enkelrejseforsikringen så den nu omfatter, hvis kunden bliver sat i karantæne på rejsen. ”Vi klarer udgifter til hotel, mad og ny flybillet,” siger forsikringsselskabet.

”Hvad nu hvis jeg bliver sat i karantæne under rejsen?” Det spørgsmål har medarbejderne hos Gouda Rejseforsikring modtaget utallige gange de seneste mange måneder. For at sikre tryggere rejsevilkår har Gouda nu udvidet forsikringsdækningen på enkeltrejseforsikringen.

I en pressemeddelelse fra Gouda siger Dan Kjølhede Laursen, dets administrerende direktør i Norden, blandt andet: ”For at sikre vores kunder tryghed ud over alle grænser i den nuværende og fortsat udfordrende situation, dækker vi udgifter til hotel, mad og ny flybillet, hvis man bliver sat i karantæne, uanset om man er syg eller ej.

Det har været vigtigt for os at følge med efterspørgslen, og vi håber at danskerne, som følge af den seneste udmelding fra Udenrigsministeriet om den gradvise genåbning af rejseaktiviteter, snart kan komme i gang med at rejse på normal vis igen,” siger Dan Kjølhede Laursen.

Usikker situation har krævet mere klarhed
Under coronakrisen har Gouda været i dialog med både privat- og erhvervskunder samt samarbejdspartnere, og meldingen har været klar: Den usikre situation kræver mere klarhed over, hvordan man er stillet i alle tænkelige situationer på rejsen, oplyser Gouda.

Derfor lancerede Gouda i december udvidelsen af forsikringsdækningen og har siden testet dækningen ved at sælge den til kunder, som enten har blæst på eller i andre tilfælde været nødsaget til at rejse trods Udenrigsministeriets røde rejsevejledninger.

”Vi har lyttet til vores kunder og set, at der er et behov, vi skal imødekomme. Mange har henvendt sig til os, fordi de har været nervøse og usikre på, hvordan de skal forholde sig, hvis de for eksempel bliver syge, testet positive for covid-19 eller sat i karantæne. Derfor har vi valgt at tilpasse vores dækninger,” siger Dan Kjølhede Laursen.

Først rejsevejledninger på fredag
Det bliver først på fredag, at Udenrigsministeriet igen begynder med ugentlige opdateringen af sine rejsevejledninger. Det oplyser pressevagten i UM til STANDBY.DK

Det var ellers ventet, at den første opdatering ville komme i dag, onsdag, da de nuværende rejsevejledninger udløb i går, tirsdag.

I stedet henviser Udenrigsministeriet til, at man i mandags udsendte denne pressemeddelelse med overskriften: ”Rejserestriktionerne ændres fra 21. april 2021”

Relaterede artikler:

Karantæne er største stopklods for danske turister

UM-direktør: ”Jeg tror det bliver en fasebaseret genåbning”

Dansk rejsebureau sender gruppe til orange land