Rekord for danske hoteller

hotel_klokkeNye tal fra Danmarks Statistik viser, at de sidste år havde knap 15 millioner overnatninger. Det er over en million flere end i 2014 og ny rekord.

Sammenlignet med det bedste år inden finanskrisen – 2008 – er antallet gået frem med 37,7%, mens antallet af hotelværelser er øget med 20%.

”Vi forventer, at udviklingen fortsætter her i 2016,” siger Jens Zimmer Christensen, formand for Horesta, som dog gør opmærksom på, at bl.a. uroen på finansmarkederne og følgerne af den lave oliepris hurtigt kan vende billedet.
”Hotel- og restauranterhvervet er en vigtig nøgle til at løse mange af de udfordringer, vi står over for. Det gælder integration af flygtninge, affolkning af landdistrikterne og de mange unge uden for arbejdsmarkedet. Derfor er det vigtigt at have fokus på, hvordan vi kan styrke vores konkurrencekraft i forhold til udlandet, som på en flere parametre har bedre vilkår at konkurrere på, end vi har.”

Det er især Region Hovedstaden, Region Sjælland og Region Midtjylland, der har haft stor vækst i 2015. Her er antal overnatninger steget med over 9%. Region Nordjylland havde en vækst på 6,6%, mens Region Syddanmark gik frem med 4,9%.

Det er mest danske turister, som har skabt fremgang med en vækst på 10,6% procent, mens de udenlandske steg med 6,1%. Her var væksten størst blandt englændere, amerikanere, kinesere, hollændere og spaniere, mens svenskerne, finnerne, russerne og japanerne svigtede.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.