Rekord i Danmark af udenlandske overnatninger

sommerhus ferie danmarkTURISME: Der var fejl i de data for feriehusovernatninger i august, der kom i fredags. Tallene blev rettet i går og det betyder, at der ikke var et fald – men en lille stigning, oplyser Danmarks Statistik.

Tallene fra i fredags betød, at feriehusudlejningen blev undervurderet. Men efter de i går eftermiddag blev justeret, forsvandt faldet i overnatningerne på 5,5 pct. i forhold til juli til en stigning i august på 1,6 pct.

De opdaterede tal viser, at 2016 ikke blot var den bedste sommer siden 2004, men den bedste nogensinde, oplyser VisitDenmark.

De korrigerede feriehustal for august viser samlet 0,5 mio. flere overnatninger end fredagens tal. Ændringen betyder, at antallet af overnatninger fra markederne Tyskland, Holland, Norge og Sverige nu også er højere. Alene antal overnatninger af hollandske gæster er steget 84,5 pct. i august i år sammenlignet med samme måned sidste år.

August bød på 2,1 pct. flere udenlandske overnatninger end august sidste år. De 5,2 mio. udenlandske overnatninger i august er det højeste siden 2004, mens de 13,2 mio. udenlandske overnatninger i sommermånederne 2016 aldrig er målt højere.

År til dato tegner fortsat til nyt rekordår for dansk turisme med en samlet vækst i overnatninger på 3,1 pct., som primært er drevet af væksten i udenlandske overnatninger på 4,3 pct. mod en vækst i danske overnatninger på 1,8 pct.

Sammenlagt er de tyske overnatninger i Danmark for årets første otte måneder gået frem med 7,2 pct. eller 563.200 overnatninger i forhold til de første otte måneder i 2015.

Der er 118.000 bookede hus-uger for resten af 2016 pr. 31. august. Det er 7.500 flere eller en stigning på 7 pct. i forhold til antallet af bookede hus-uger for resten af året pr. 31. august 2015. De tyske bookinger er steget med 5 pct., mens de danske bookinger er steget med 16 pct. for resten af året i forhold til samme tidspunkt sidste år.

Tyskland er Danmarks vigtigste turismemarked. Især ved de danske kyster er der langt flest tyskere blandt udenlandske turister.

Tre gange så mange tyskere besøger Danmark, som der er tyske gæster i de øvrige nordiske lande tilsammen. Næsten 60 pct. af alle udenlandske gæster i Danmark er tyskere, og ved de danske kyster har 80 pct. af alle udenlandske gæster et tysk pas.

Både i 2014 og i 2015 så Danmark en vækst fra Tyskland på ca. syv pct. I 2015 blev der registreret ca. 14 mio. kommercielle overnatninger fra Tyskland i Danmark.