Snedækket landskab ved det norske skisportssted Trysil. PR-foto: Skistar.

Rekordantal danskere på skiferie i Sverige og Norge

Skistar, der kalder sig Skandinaviens førende skiferievirksomhed, har foreløbig denne vinter udlejet boliger til danskere i over 107.000 nætter – tallet har aldrig før været over 100.000 nætter.

SkiStar, der ejer og driver fem svenske og norske skisportssteder, har op til 81 procent flere danske bookinger – i Vemdalen – sammenlignet med sidste år.

Danskerne har aldrig tidligere booket så mange overnatninger på SkiStars destinationer som denne vinter, hedder det i en pressemeddelelse.

Foreløbig har Skistar udlejet boliger til danskere i over 107.000 nætter denne vinter. Bookingerne bliver målt i antal udlejede nætter – det vil sige en nat i en lejlighed eller hytte, uanset om boligen er udlejet til én eller for eksempel 10 personer.

Stigningerne ligger på rekordhøje 81 procent for Vemdalen, 54 procent for Åre og 34 procent for Sälen i Sverige. I norske Trysil er stigningen i antallet af bookinger 28 procent og i Hemsedal 11 procent, sammenlignet med sidste år, oplyses det.

Sønderjyder og københavnere booker mest
I pressemeddelelsen siger Stefan Sjöstrand, administrerende direktør for SkiStar: ”Vi ligger på all time high for gæster fra Danmark. Vi ser 50 procents stigning i antallet af bookinger i marts inklusive påsken. Og vi har lige nu masser af sne, mellem 60 cm og 1 meter dyb sne på vores destinationer.”

Sønderjylland er den region i Danmark med største stigning i antal bookinger, 44 procent i stigning sammenlignet med sidste sæson. Dernæst kommer områderne København, Nordsjælland og Vestsjælland, hvor bookingerne sammenlagt er steget med 32 procent sammenholdt med sidste års skisæson, lyder meldingen.

SkiStar er en svensk virksomhed med aktiviteter inden for fjeldturisme. Koncernen ejer og driver bjerganlæg i Hemsedal og Trysil i Norge, Sälen, Vemdalen, Åre og Hammarbybacken (Stockholm) i Sverige.

Forretningen er opdelt i tre segmenter: Drift af skisportssteder, ejendomsudvikling og -forvaltning samt hoteldrift.

 

Relaterede artikler:

I disse lande kommer flest danskere til skade på skiferien

Ankenævnsklage: Madpakker på norsk skiferie i stedet for helpension

Hver anden dansker på skiferie uden for højsæsonen