I ugerne efter påske er efterspørgslen ikke stor, det presser flypriserne i bund, viser opgørelse. Arkivpressefoto fra Københavns Lufthavn: Michael Kidmose.

Rekordbillige flybilletter fra København og Billund

Gennemsnitsprisen for europæiske flybilletter med afrejse i midten af april er rekordbillige, siger i hvert fald ny prissammenligning. Snitprisen er faldet 62 procent i forhold til samme uge i 2019.

Dansk Flyprisindex har i sit månedlige pristjek kigget på priserne på flybilletter, denne gang i uge 16, i midten af april og efter påske.

Gennemsnitsprisen for europæiske tur-retur flybilletter med alle skatter og afgifter med afrejse fra Københavns Lufthavn i uge 16 til 10 europæiske rejsemål er på 374 kroner. Det er det laveste målt nogensinde i uge 16, oplyser Dansk Flyprisindex, der har taget pulsen på dette område siden 2009.

Det er ikke bare i uge 16, at gennemsnitsprisen på flybilletter fra København til Europa er faldende i forhold til perioden før pandemien, 2019.

Også flybilletter med afrejse i uge 8 og 12 var billigere end de samme uger i 2019. I uge 8 var den gennemsnitlige flypris syv procent lavere end i 2019 – og i uge 12 var den otte procent lavere end i 2019, oplyses det.

Skyldes flere faktorer
Det er meget overraskende, at flyprisen for flybilletter i Europa er faldet 62 procent i forhold til 2019, siger Ole Stouby, ejer af og administrerende direktør for den danske prissammenligningsside Travelmarket.dk, der står bag Dansk Flyprisindex:

“Det store udbud af flysæder fra lavprisselskaberne i kombination med, at olieprisen igen er på et lavt niveau gør, at danskerne kan flyve rekordbilligt til en lang række europæiske destinationer. Samtidig er efterspørgslen ikke stor i ugerne efter påskeferien, og det presser flypriserne i bund,” siger han.

Eksempler, ifølge Dansk Flyprisinde, på flypriser fra København, tur-retur og med alle skatter og afgifter: Wien fra 291 kroner, Paris, 323, Rom 337, Berlin 355 og Barcelona fra 500 kroner.

Også billige flybilletter fra Billund
Der er også muligheder for at flyve billigt ud i Europa fra Danmarks næststørste lufthavn.

Gennemsnitsprisen for flybilletter, igen tur-retur og med alle skatter og afgifter, fra Billund med afrejse i uge 16 til 10 europæiske rejsemål er 630 kroner.

Det er den tredje laveste pris målt nogensinde, og var kun marginalt lavere i 2020 og 2022, oplyser Dansk Flyprisindex, der nævner disse priser: Barcelona: fra 225 kroner, Berlin og London, begge 236 kroner, Paris fra 353 kroner og Rom fra 822 kroner.

 

Relaterede artikler:

Her er de danske flyrejsefavoritter i 2022

Forbruger Europa advarer mod bookingplatforme

Flyselskab afviste regler for passagerkompensation