Dansk Flyprisindex foretager hver måned et pristjek på flybilletter og kan dermed finde de billigste flyruter fra Billund og København ud i Europa og resten af verden. Her arkivpressefoto fra lufthavnen i München.

Rekordbillige flybilletter i 2019 – og næste år

Flybilletter har aldrig været billigere end i år – flere ruter havde rekordlave priser. Næste år forventes billetpriserne at falde op til ti procent, vurderer Dansk Flyprisindex.

Den danske prissammenligningsside Travelmarket.dk, som blandt andet står bag Dansk Flyprisindex, har udgivet sin årlige gennemgang af tendenser indenfor priser på flybilletter med afrejse fra danske lufthavne.

Den viser for eksempel, at gennemsnitsprisen for flybilletter til de ti oversøiske rejsemål i pristjekket, er de laveste nogensinde siden Dansk Flyprisindex i 2012 begyndte sine sammenligninger. Og at gennemsnitspriserne fra lufthavnene i Billund og København er faldet 33 procent siden 2012.

Halvdelen af de interkontinentale ruter i Dansk Flyprisindex for i år blev målt til rekordlave priser. Blandt disse var Billund til Tokyo retur ned til blot 2.810 kroner, København til Dubai til 1.561 kroner, København til Rio de Janeiro til 2.825, København til Los Angeles til 1.607 og Billund til New York ned til 1.628 kroner i løbet af i år, skriver Travelmarket.dk i en pressemeddelelse.

Gennemsnitsprisen for flybilletterne til de ti europæiske destinationer i Dansk Flyprisindex er også den laveste nogensinde. Gennemsnitsprisen fra København er faldet 24 procent siden 2012 – og fra Danmarks næststørste lufthavn, Billund, med 43 procent siden 2012.

Blandt de strækninger, hvor 2019 bød på de billigste flypriser nogensinde, er fra København og Billund til Prag, der begge er målt til blot 133 kroner for en returbillet i år. Ruten fra København til London er målt til den rekordlave pris på blot 49 kroner for en returbillet, mens prisen fra Billund til London i år har været nede på 181 kroner for en returbillet.

Ekspert forventer lavere priser næste år
“Jeg vurderer, at flypriserne til europæiske rejsemål næste år vil falde fem procent, mens priserne til interkontinentale rejsemål vil falde yderligere ti procent næste år,” siger Ole Stouby, administrerende direktør for og ejer af Travelmarket.dk og fortsætter:

”Konkurrencen mellem flyselskaberne er fortsat benhård, og selvom for eksempel Norwegian ikke længere er så aggressive i markedet og lukker ruter, så er der mange andre flyselskaber til at tage over. Så kapaciteten på nye og eksisterende ruter forventer jeg bliver øget, og det giver forbrugerne mulighed for endnu billigere flybilletter.”

Undersøgelserne der ligger til grund for Dansk Flyprisindex, foretages hver måned. Her foretager Dansk Flyprisindex et pristjek fire uger før afrejse, hvor der søges fra de pågældende lufthavne til alle de 20 destinationer – de ti indenfor Europa og de ti udenfor.

Gennemsnitspriserne for de 12 årlige månedspristjek samles ved slutningen af året, og danner grundlaget for denne undersøgelse. Alle priser i pristjekket er med skatter og afgifter.

Relaterede artikler:

Billund Lufthavn letter med ny rute

Ny langrute styrker SAS i Københavns Lufthavn

“Dansk luftfart er langt fremme i bussen”