Rekordernes år i Billund

Passagertallet blev 2.574.340, hvilket er det største antal nogensinde. Fremgangen fra 2009 er på 11,9% svarende til 274.505 passagerer. Den hidtidige rekord var fra 2008, hvor det samlede passagertal var på 2.546.856.

Der er flere årsager til fremgangen. Norwegian etablerede sig i 2010 og har stor succes med ruten til Oslo. Cimber Sterling og Ryanair etablerede tilsammen 10 nye ruter i sommerperioden. Lufthansa og KLM har gennem året vist vækst på ruterne til Frankfurt og Amsterdam. Samtidig har det nye charterselskab Primo Tours etablerede sig med et betydeligt program ud af Billund Lufthavn.

I juli oplevede lufthavnen det største antal passagerer på én måned, nemlig 349.293, ligesom der i juli var tale om den største weekend (den 16. – 18. juli) med 40.300 passagerer og endelig den største enkelte dag den 24. juli med 14.447 passagerer.

2010 var også året, hvor det europæiske luftrum blev lukket pga. askeskyen. Lukningen betød et tab på ca. 45.000 passagerer. I august betød et skybrud, at der faldt 500 mio. liter vand på lufthavnens område, og landingsbanen var lukket pga. oversvømmelse i 45 min.

Også for Cargo Center Billund er der tale om et rekordår. I alt 61.568 tons gods er blevet ekspederet i løbet af året. I forhold til 2009 er der tale om en fremgang på 35,4%.

Ved indgangen til 2011 er der grund til optimisme. Icelandair starter tre ugentlige flyvninger til Keflavik. Air France indsætter op til tre daglige afgange mellem Billund og Charles de Gaulle i Paris. Lufthansa indsætter en fjerde daglig returflyvning til Frankfurt. Og Cimber Sterling har annonceret en ny rute til Kreta, mens Ryanair åbner en rute til Tenerife. Det endelige sommerprogram er endnu ikke helt fastlagt, så der er fortsat mulighed for yderligere nye ruter. Også charterbranchen melder om positive forventninger for 2011.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.