Rickard Gustafson kan blive årets chef i Sverige

Rickard Gustafson.

Det har vakt opsigt i bl.a. SAS’ fagforeninger, at SAS’ koncernchef er nomineret som en af tre kandidater til prisen Årets Leder 2012 ved uddelingen af de svenske rejsepriser, Grand Travel Award.

Mange fagforeninger i SAS var ikke tilfredse med måden og metoderne, da de sidst i november sidste år måtte skrive under på SAS’ redningsplan. Derfor har det vakt forundring, at SAS’ koncernchef er en af de tre nominerede. Forundringen kommer også i kølvandet på, at det fornylig kom frem, at SAS sidste år brugte 14 millioner svenske kroner i bonus til 18 SAS-chefer.

SAS’ redningsplan resulterede i nye fyringsrunder, sænkede lønninger og øget arbejdstid.

13. februar uddeles de årlige Grand Travel Awards ved arrangement i Stockholm. Bag arrangementet står det svenske rejsebrancheblad Travel News.

Rickard Gustafsson er nomineret til Årets Leder sammen med Christian Clemens, nordisk chef for Fritidsresor/TUI Travel, og John Lundmark, adm. direktør for erhvervsrejsebureauet Via Travel i Sverige.

I motiveringen for Rickard Gustafsons kandidatur til lederprisen skriver Travel News:

”SAS’ koncernchef havde modet til at udfordre alle, inklusiv fagforeningerne, for at redde SAS – og reddede dermed majoriteten af arbejdspladserne samt produktet til de skandinaviske kunder.”