Riga har verdens billigste hoteller

På verdensplan er hotellerne billigst i byer i Østeuropa og i Asien. Det viser Hotels.com’s Hotel Price Index for 1. og 2. kvartal 2010. Letlands hovedstad, Riga, topper listen over de billigste byer at bo på hotel i. Her betalte danskerne kun i gennemsnit 444 kr. for et hotelværelse pr. nat i 2. kvartal 2010.

 

Men også i Bangkok lå hotelværelsespriserne i gennemsnit under 500 kr., mens hotelgæster i Tallinn og Beijing, som indtager 3. og 4. pladsen på listen over verdens billigste hotelbyer, skulle af med henholdsvis 504 kr. og 518 kr. for en overnatning på hotel.

 

I Dubai faldt hotelpriserne mest med hele 14% fra en gennemsnitlig hotelpris på 1.078 kr. pr. nat i 2. kvartal 2009 til 927 kr. pr. nat i 2. kvartal i år – et prisfald på 151 kr.

 

Også i Riga faldt de gennemsnitlige hotelpriser med 14%, og i den tyske by Köln faldt priserne for et hotelværelse med 12% til en gennemsnitlig pris på 772 kr. pr. nat for et hotelværelse.

 

”På trods af en svag stigning i hotelpriserne på globalt plan lå priserne stadig på omtrent samme niveau, som da vi lancerede vores Hotel Price Index tilbage i 2004. Derudover fortsatte priserne med at falde i en del østeuropæiske og asiatiske byer, hvilket har givet de rejsende endnu flere muligheder for at finde gode tilbud på billige hoteller i storbyer verden over,” siger Nigel Pocklington, adm. direktør for Hotels.com.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.