Risiko for kæmpebøde til SAS i år

Flyselskabet har erkendt, at SAS Cargo deltog i prisaftalerne for år tilbage og har allerede måttet betale 52 millioner dollar til de amerikanske myndigheder efter indgåelse af et forlig, skriver business.dk.

I sit halvårsregnskab fremfører SAS, at flere faktorer ventes at få indflydelse på bødens størrelse, men det ændrer ikke ved, at SAS ledelse forventer en finansiel negativ effekt af sagsbehandlingen i EU.

Jacob Pedersen, senioranalytiker i Sydbank, finder det vanskeligt at vurdere størrelsen af bøden, men anfører en worst case på en milliard svenske kroner, men det kan efter hans mening lige så vel blive en bøde på 200 millioner svenske kroner.

Heller ikke hos SAS ønsker man at komme med et bud på bødestørrelsen. Her siger IR-chef Sture Stølen, at man ikke kommer med estimater midt i en proces.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.