Ryanair driller SAS

ryanair, københavns lufthavnLUFTFART: Fra i dag og til midt i maj aflyser SAS én pct. af sine fly. Det fik forleden Ryanair til at tilbyde ’rescue fares’ – udtrykket bruges normalt kun, når flyselskab krakker.

SAS har fået prop i uddannelsen af piloter i sit danske produktionsselskab, Cimber, der flyver regionalruter. Instruktørmanglen skaber prop for uddannelse af piloter i SAS og bevirker aflysninger af over 700 flyafgange.

Forleden sagde SAS’ driftsdirektør, Lars Sandahl Sørensen til standby.dk: ”Vi burde have gjort det bedre. SAS mangler piloter til sine 12 jetfly i Cimber. Når man ekspanderer så stærkt, som SAS gør i øjeblikket – med over 400 piloter på vej gennem systemet, kan der ske fejlvurderinger. De aflyste afgange lyder drastisk, men det er under en procent af vores trafik.”

Ryanair kalder i sin pressemeddelelse sine nye priser på de aflyste SAS-ruter ’rescue fares’. Normalt benyttes dette udtryk, når et flyselskab tilbyder særligt lave priser for at hente uheldige flyrejsende hjem, efter deres flyselskab har efterladt dem på grund af konkurs.

Blandt SAS’ kommende aflysninger fra i dag til maj, rammes bl.a. ruter ud af Københavns Lufthavn til Aberdeen, Amsterdam, Bergen, Bruxelles, Düsseldorf, Frankfurt, Hamborg, Manchester, Stavanger, Strassburg, Trondheim, Vilnius og Warszawa.