Ryanair er Europas grønne flyselskab

ryanair, michael o'leary billund lufthavn

Michael O’Leary.

PR STUNT: Det hævder præsidenten for Ryanair og karakteriserer andre flyselskabers arbejder med at finde alternativt brændstof af hensyn til økonomi og miljø for et rent stunt.

”Det giver ingen mening at forsøge at skaffe brændstof af fødevarer. Den ide er rent PR stunt for de flyselskaber, som forsøger. Vi er Europas mest grønne flyselskab med den yngste flyflåde, som bruger mindre kerosin (flybrændstod) end andre og dermed er der også har mindre CO2 udstødning.” sagde Michael O`Leary forleden på et møde i St. Andrew i Skotland.

På den måde fik han også sendt et par hånende sætninger af sted mod British Airways og Virgin Atlantic, som udfører et stort arbejde med at finde frem til brugbart biobrændstof til fremtidens fly.

Ryanair-chefen afleverede også et spark til skattelove i visse lande i EU: ”Flyvningen udgør kun to procent af Europas CO2-udslip, mens skibene står for seks procent. Dem skulle man hellere belægge med afgifter af miljøhensyn.”

For at blive på hjemmebane med pralerier sluttede O`Leary: ”Vækstmulighederne er ubegrænsede i luftfart, og bare i løbet af fem år er vi i stort set alle europæiske lufthavne med undtagelse af Heathrow, Frankfurt og Charles de Gaulle.”