Ryanair er nu største flyselskab i Polen

0

Ryanair, københavns lufthavn 1LUFTFART: Det boomer i de polske lufthavne; denne sommer er der passagerflyvninger til 12 lufthavne i landet – og Ryanair har denne sommer overhalet det statslige LOT Polish Airlines som flyselskabet, der udbyder flest sæder.

Ryanair har 419.000 månedlige flysæder, LOT har 357.000 og ungarske Wizz Air 343.000. Herefter følger Lufthansa, Norwegian, Travel Service, Easyjet, SAS med 22.350 månedlige flysæder, samt Air Berlin og KLM.

Det viser en opgørelse på hjemmesiden anna.aero – mens Ryanair denne sommer tilbyder 11 pct. flere flysæder end sidste sommer, har LOT reduceret sit udbud med fire procent.

LOT er dog på vej til at ekspandere fra det kommende vinterprogram, navnlig ud af Warszawa med nye ruter til bl.a. Athen, Barcelona, Beirut, Beograd, Ljubljana, Nice, Tokyo Narita, Venedig, Zagreb og Zürich.

I forhold til sidste sommer har flyselskaberne samlet udbudt 11 pct. flere flysæder denne sommer, såvel til og fra Polen som indenrigs i Europas befolkningsmæssigt 6. største land. Polen har 39 mio. indbyggere.

Polens største lufthavn er Warszawas Chopin-lufthavn, LOT’s hovedlufthavn, med 10 mio. passagerer sidste år. Men der er også den sekundære Modlin-lufthavn, som bl.a. Ryanair bruger til sine 60 ugentlige flyvninger.

I opgørelsen er de tre største markeder i Polen flyvninger til Storbritannien (primært London) med 19 pct. af sædekapaciteten, fulgt af Tyskland med 11 pct., mens polsk indenrigs har 13 pct. af sæderne. Danmark er ikke på top 12-listen, hvor Norge er nr. fire med 7 pct. og Sverige nr. otte med halvt så mange rejsende.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz