Ryanair: Forbyd flyveledere at strejke

ryanair fly boeing b737-800FRANSK STREJKE: For 40. gang i løbet af seks år er franske flyveledere igen i strejke, og trafikken er reduceret med ca. 20 procent indtil i morgen.

Mere end fem mio. offentligt ansansatte er i strejke i Frankrig over manglende lønstigninger og forringelser i pensionen. Blandt dem en del flyveledere, hvilket bevirkede, at Eurokontrol har været nødt til at bede ni franske lufthavne i bl.a. Paris, Nice og Lyon om at reducere trafikken med 20 procent indtil onsdag.

Det har fået Ryanair op i det røde felt. Det irske lavprisselskab er gået i spidsen for en kampagne ”Keep Europes Skies Open” og opfordret forbrugere og politikere til at protestere.

Ryanair foreslår, at man nu sidestiller flyveledere med politi- og militærpersonale, som heller ikke kan strejke.

Eventuelt tillade, at Eurokontrol kan dække det franske område med andre nationers flyveledere for på den måde at minimere følgerne af de mange strejker, som nu er oppe på 40 siden 2009.

”Det er skandaløst, at vore passagerer gang på gang skal rammes af et personale som igen og igen griber til strejkevåbnet, som det første når de ikke kan få deres vilje,” siger Ryanairs marketingdirektør Kenny Jacobs.

Strejken forventes trods alt at stoppe onsdag morgen.