Ryanair i fokus som hademodel 1. maj

5
Ryanair forleden i Københavns Lufthavn inden flyvning til Dublin.
Ryanair forleden i Københavns Lufthavn inden flyvning til Dublin.

KAMPAGNE: Der er både debatarrangementer, plakater og happenings på vej fra fagbevægelsen mod Ryanair. Under navnet ”Luftens Helte” sættes angreb ind fra mange sider, og emnet kommer også i fokus i 1. maj talerne.

Både røde politikere og fagbevægelsen er i gang med en større kampagne mod Ryanair, og FPU (Flypersonalets Union) har hyret kampagnemedarbejdere for at få kampagnen til at vokse og skabe sympati i befolkningen.

Det er Berlingske, som i detaljer orienterer om, hvor fagbevægelsen og vennerne i rød blok står i dag, forud for 1. maj og senere 12. maj når Arbejdsretten skal afgive udtalelse.

Kampagnens bagmænd opfordrer frivillige til at dele foldere ud på uddannelsesinstitutioner om forholdene i Ryanair.

Det er først og fremmest SF og Enhedslisten, som er kritiske over for Ryanair, men der er måske ikke så overaskende også en bestemt borgelig stemme fra EU, som er med.

Således siger Jens Rohde (V) til avisen og på facebook: ”Den irske fagbevægelse knækkede nakken på at vove kampen for ordentlige arbejdsvilkår i Ryanair. Det må ikke ske i Danmark. Det her handler også om, hvorvidt den danske model kan overleve i et globaliseret marked.”

Modsat Joachim B. Olsens synspunkt: ”Fagbevægelsen har ret til at tage den her konflikt. Men den er usympatisk, for de har ikke nogen medlemmer i Ryanair. I virkeligheden er det dejligt, at der er konkurrence på flyområdet.”

Arbejdsretten har møde med parterne 12. maj, men der ventes ikke en afgørelse før i juni, eller måske efter sommerferien. Hvis dommer skønner, at sagen har stor betydning for hele EU, hvad man godt kan forestille sig, kommer der til at gå meget længere tid.

I mellemtiden bare øger Ryanair afgange og ruter fra Københavns Lufthavn, mens folket jubler og fagforeningerne raser.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

5 Comments on "Ryanair i fokus som hademodel 1. maj"

Notify of
avatar
Adrian Møller
Adrian Møller

Politikere bør ikke kæmpe mod private selskaber. Hvis man er uenig i det Ryanair gør, så kæmp i stedet for ændringer i lovgivningen så det Ryanair gør ikke kan lade sig gøre i første omgang.

Olfert Kristensen
Olfert Kristensen
Nu er det jo værd at huske på Danmark risikerer at miste mange arbejdspladser, som bidrager med skattekroner til vores skoler, hospitaler, politi, infrastruktur og lignende. Hvis alle virksomheder i lufthavnene begyndte at ansætte deres folk på Irske vilkår, hvor skal deres bidrag så komme fra? Det er vel i sidste ende, en diskussion om hvorvidt vi alle sammen skal bidrage og løfte samfundets byrde, eller om virksomhederne kan slippe, og overlade byrden til almindelige danskere….som i forvejen betaler rigeligt i skat. Det er ikke en hadekampagne…..det er oplysning til borgerne om samfundet. En vinkel som de efterhånden meget enøjede… Read more »
Torben Vinther
Torben Vinther

Olfert Kristensen: Personalet på den danske “base” betaler jo skat i DK, det fremgår jo af den nye dobbeltbeskatningsaftale der trådte i kraft pr 1.1 så det er jo på plads… men hvis Skat blot opkrævede de mange mia de åbenbart har glemt at opkræve og hvor en del er forældet ja så havde der været mere til vores fælles kasse.

Lone K
Lone K

Jeg er helt enig med Olfert Kristensen.
Det handler også om, at hvis folk skal arbejde for så lav en løn, at de stadig har brug for overførselsindkomst og støtte fra fælleskassen, så er vi allesammen med til at betale for, at Ryan Air kan fylde kassen – og hente gevinster hjem.

Ravnen
Ravnen

H ordan kan det være der aldrig bliver talt code-share aftaler når social dumping bliver bragt på banen? Er det ikke en omgåelse af vores fine danske model, som alle helt åbenlyst har accepteret?

wpDiscuz