Ryanair ombooker til andre flyselskaber

Ryanair har bøjet sig og accepteret kravet fra Civil Aviation Authority om at tilbyde ombookning af de passagerer, der er blevet ramt af lavprisselskabets to sæt af aflysninger i september.

Selskabet har på sin hjemmeside og i e-mails til de tusinder af berørte kunder hvilke refusioner og kompensioner de kan kræve af flyselskabet.

Hertil kommer, at Ryanair har oplyst de berørte om, at de er berettiget til at blive ombooket til alternative flyvninger med selskaber som easyJet, Jet2, Vueling, Cityjet, Aer Lingus, Norwegian eller Eurowings, hvis man ikke er i stand til at ombooke dem til et andet Ryanair-fly.

CAA havde givet Ryanair indtil fredag klokken 17 til at oplyse passagererne om deres rettigheder i forhold til EU261 regulativet.

I en pressemeddelelse oplyser Ryanair, at man har haft møde med Irish Commission for Aviation Regulation og accepteret at implementere kravene for at sikre, at alle berørte kunder er fuldt orienteret om rettigheder i forhold til EU261.

Ryanair skriver, at man har svaret CAA at man ville leve op til kravene, men klagede ved samme lejlighed over, at CAA ikke stillede lignende krav til British Airways, da selskabet blev ramt af et IT-sammenbrud, som kostede hundredtusinder af strandede BA-passagerer.