Ryanair satser millioner i København

Ryanair, københavns lufthavn 1LUFTFART: Fortsat uafklaret, hvor de bebudede 10 ruter skal gå hen, ud over de tre, der starter i marts. Endnu er der ikke færdigforhandlet med et handlingsselskab, men selskabet regner med at skabe merarbejde til op mod et tusinde arbejdspladser i hele området, når de fire fly er i fuldt sving.

Ryanair lægger ikke skjul på sine ambitioner om indtoget i Københavns Lufthavn. I første omgang med et enkelt fly, som skal flyve lavpriser til London, Milano og Warszawa med start 27. marts. Endnu føres der dog forhandlinger om, hvilket handlingsselskab, man kan få kontrakt med. Senere med endnu tre fly.

Priserne er i som udgangspunkt sat til 129 kr. til London, 149 kr. til Warszawa og 180 kr. til Milano. Ganske vist introduktionspriser, men alligevel.

Investeringen i de danske aktiviteter sættes til 400 mio. kr., og selskabet regner med at tilføre øget beskæftigelse til op mod et tusinde jobs i lufthavnen og afledte opgaver udenfor.

”Vi har endnu ikke bestemt, hvor de 10 næste ruter skal gå til, men det sker inde længe og vil blive offentliggjort på en pressekonference i København,” siger Ryanairs salgs-og marketing direktør Elina Hakkarainen til standby.dk.

”Salget er gået i gang og lever helt op til vore forventninger,” fortsætter hun.