Ryanair svarer igen: Ingen pres på piloter

1

ryanairFLYSIKKERHED: De irske luftfartsmyndigheder bekræfter, at der ikke er sket ulovligheder gennem pres på piloterne for at spare brændstof. – Nu klager Ryanair til Pressenævnet over Berlingske.

”Mayday. Ryanair blev verdensberømt for kreative besparelser. Men nu lyder det fra tidligere Ryanair-piloter og to professorer, at selskabets ”brændstofliga” og andre tiltag presser piloterne til en uhensigtsmæssig konkurrence.”

Sådan skrev Berlingske i går som en fortsættelse af bladets ”single” fra søndag, og kom blandt andet ind på, at der skulle være en såkaldt brændstofliga for at undgå, at piloterne fråsede med brændstof. De skulle ovenikøbet have modtaget en form for belønning på en rangliste for at gennemføre en flyvning med mindst muligt brug af jetbrændstof.

Det fik i går Ryanair til at anklage Berlingske for at sprede falske påstande fra danske piloter, og med baggrund i en udtalelse fra Irish Safety Authority er sagen nu overleveret til Pressenævnet i Danmark med klage over ”falsk og ukorrekt” dækning i avisen.

I en pressemeddelelse hedder det, at Irish Safety Authority bekræfter, at 1) Ryanairs brændstofpolitik matcher EU’s regler, 2) Ingen Ryanair piloter er under pres for forbrug af brændstof og 3) Ryanair piloter kan frit bruge det brændstof de ønsker, hvornår de måtte ønske det.

Herefter skriver flyselskabet i pressemeddelelsen, at disse oplysninger er sendt til Berlingske, inden artiklen blev publiceret, men er helt ignoreret i artiklen i går.

Derfor er sagen oversendt til advokaterne for at de kan sende en klage over behandlingen til Pressenævnet i Danmark.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

1 Comment on "Ryanair svarer igen: Ingen pres på piloter"

Notify of
avatar
Anders Hansen

Flere hos de irske luftfartsmyndigheder arbejder deltid i Ryanair. Hvilket også en pilot hos de danske luftfartsmyndigheder gør. Er de mon så uafhængige og troværdige?????

wpDiscuz