Ryanair vil overtage – og bevare – Alitalia

Michael-O’Leary.

Ryanair Holdings Plc vil afgive bud på konkurstruede Alitalia SpA og vil holde det italienske flyselskab intakt, hvis købet godkendes, siger Ryanairs CEO Michael O’Leary. 

Europas største lavprisselskab er interesseret i både Alitalias langruter og og de korte ruter, som ofte flyves side om side med Ryanair. Størstedelen af den Rom-baserede flytype bevares sammen med piloter og teknikere, ligesom navnet vil overleve.

“Alitalia har problemer med at tjene penge, men er fortsat et godt ’brand’ i Italien. Alle flyene er leasede, og vi vil gerne overtage dem forudsat at bobestyrerne får sikret nye kontrakter på dem.”

Der skal dog regnes med nedskæringer blendt de 2.000 mellemledere i selskabet, som ifølge O’Leary er alt for mange til et flyselskab med 23 millioner passagerer. Ryanair, som havde 117 millioner passagerer i 2016, klarer sig med 120 mellemledere, siger O’Leary.

Ryanair vil komme med et bindende bud på Alitalia i månedens løb inden deadline i oktober, skriver Bloomberg.

Michael O’Leary siger, at den ’gennemsigtighed’ der har været omkring Alitalias konkurs, står i skærende kontrast til behandlingen af sagen om airberlin, der er i betalingsstandsning. Også her er Ryanair interesseret, men han forventer sagen lukket ved en overdragelse til Deutsche Lufthansa AG.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.