Ryanair vil overtage – og bevare – Alitalia

Michael-O’Leary.

Ryanair Holdings Plc vil afgive bud på konkurstruede Alitalia SpA og vil holde det italienske flyselskab intakt, hvis købet godkendes, siger Ryanairs CEO Michael O’Leary. 

Europas største lavprisselskab er interesseret i både Alitalias langruter og og de korte ruter, som ofte flyves side om side med Ryanair. Størstedelen af den Rom-baserede flytype bevares sammen med piloter og teknikere, ligesom navnet vil overleve.

“Alitalia har problemer med at tjene penge, men er fortsat et godt ’brand’ i Italien. Alle flyene er leasede, og vi vil gerne overtage dem forudsat at bobestyrerne får sikret nye kontrakter på dem.”

Der skal dog regnes med nedskæringer blendt de 2.000 mellemledere i selskabet, som ifølge O’Leary er alt for mange til et flyselskab med 23 millioner passagerer. Ryanair, som havde 117 millioner passagerer i 2016, klarer sig med 120 mellemledere, siger O’Leary.

Ryanair vil komme med et bindende bud på Alitalia i månedens løb inden deadline i oktober, skriver Bloomberg.

Michael O’Leary siger, at den ’gennemsigtighed’ der har været omkring Alitalias konkurs, står i skærende kontrast til behandlingen af sagen om airberlin, der er i betalingsstandsning. Også her er Ryanair interesseret, men han forventer sagen lukket ved en overdragelse til Deutsche Lufthansa AG.