Rygende laptop tvang fly til nødlanding

En Airbus A320 fra amerikanske JetBlue Airways der fløj indenrigs i USA gennemførte en nødlanding Grand Rapids, Michigan efter en passagers laptop computer i håndbagagen startede med at ryge.

”Flyet, der var på vej fra New York JFK til San Francisco blev omdirigeret på grund af rapporter om røgudvikling fra en computer”, skriver JetBlue i en orientering. “Kabinepersonalet behandlede situationen korrekt og sørgede for, at røgudviklingen blev stoppet. Flyet landede sikkert og flyet blev kontrolleret før det gennemførte turen til San Francisco”.

De ameriksnske luftfartsmyndigheder, FAA, undersøger nu begivenheden nærmere, men ønsker ikke at kommentere.

Brandfaren i forbindelse med laptops med litium-batterier er højaktuel med henblik på forhandlingerne mellem EU og USA om hvor, man skal opbevare laptops under atlantflyvninger. USA ønsker dem flyttet fra håndbagagen til flyets bagagerum på grund af frygt for sprængstoffer, mens sikkerhedsfolk generelt betragter risikoen for selvantændelse for alt for stor til, at laptops bør stuves i bagagerummene.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.