Rygende laptop tvang fly til nødlanding

En Airbus A320 fra amerikanske JetBlue Airways der fløj indenrigs i USA gennemførte en nødlanding Grand Rapids, Michigan efter en passagers laptop computer i håndbagagen startede med at ryge.

”Flyet, der var på vej fra New York JFK til San Francisco blev omdirigeret på grund af rapporter om røgudvikling fra en computer”, skriver JetBlue i en orientering. “Kabinepersonalet behandlede situationen korrekt og sørgede for, at røgudviklingen blev stoppet. Flyet landede sikkert og flyet blev kontrolleret før det gennemførte turen til San Francisco”.

De ameriksnske luftfartsmyndigheder, FAA, undersøger nu begivenheden nærmere, men ønsker ikke at kommentere.

Brandfaren i forbindelse med laptops med litium-batterier er højaktuel med henblik på forhandlingerne mellem EU og USA om hvor, man skal opbevare laptops under atlantflyvninger. USA ønsker dem flyttet fra håndbagagen til flyets bagagerum på grund af frygt for sprængstoffer, mens sikkerhedsfolk generelt betragter risikoen for selvantændelse for alt for stor til, at laptops bør stuves i bagagerummene.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.