Så meget betyder GDS

Det fremgår af den første samlede undersøgelse på globalt plan af de verdensomspændende GDS-virksomheder. Undersøgelsen er gennemført af PhoCusWright.

Rejseomsætningen trukket af GDSerne steg i USA fra US$ 93.6 milliarder i 2006 til US$ 98.2 milliarder i 2007 og US$ 98.7 milliarder i 2008 på trods af recessionen. GDSerne tegner sig også for en betydelig del af den europæiske rejseomsætning, med 21% af den samlede omsætning og 47% af samtflige fly-bookinger i 2008.

GDS står for både reservationer og den teknologiske infrastruktur hos mere end 163.000 rejseagentvirksomheder og knap en halv million rejsebureauer verden over. De giver adgang til mere end 500 flyselskaber, 90.000 hoteller, 30.000 biludlejningssteder, samt hundreder af større turoperatører og krydstogtselskaber.

De tre store GDS-selskaber, Amadeus, Sabre og Travelport (som ejer Galileo og Worldspan), har en samlet koncernomsætning på US$ 9.624 milliarder i 2008 og beskæftiger godt og vel 23.000.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.