Så kom Alsie Express på vingerne

alsie express i CPHFLYSELSKABER: Danfoss står bag det nye indenrigsselskab med fem flyvninger på hverdage mellem Sønderborg og København. I forvejen har Danish Air Transport fire daglige afgange på strækningen.

Dermed er Sønderborg og Aalborg nu de to lufthavne med flest daglige flyvninger til København. Sædeudbuddet er dog klart større på Aalborg-København, Danmarks største indenrigsrute.

Danish Air Transport (DAT) har siden Cimber Sterlings krak i maj sidste år serviceret Sønderborg-ruten med et trafikprogram, der løbende er blevet optimeret til nu fire daglige rotationer mellem Sønderborg og København.

I mandags startede Alsie Express sit trafikprogram med fem daglige afgange på hverdage. Samlet har DAT og Alsie Express to afgange om lørdagen og tre på søndage. I industriferien reduceres antallet af daglige afgange.

Bag Alsie Express står navnlig Danfoss, der sammen med andre virksomheder i det sønderjyske havde set sig lidt sure på DAT. Derfor oprettede de Alsie Express, hvis to ATR-fly kommer fra flyselskabet Air Alsie, der har base i Sønderborg Lufthavn.

”Baggrunden for Alsie Express er et stort lokalt ønske om en varig og stabil flyrute med flere afgange, som har været efterspurgt i årevis og ikke mindst efter Cimber Airs konkurs i 2012,” hedder det i pressemeddelelse.

”For Danfoss er tilgængelighed til og fra Sønderborg af allerstørste betydning. Danfoss er en global virksomhed med små 5.000 ansatte i grænseregionen, og derfor er en stabil flyforbindelse med tilstrækkelig kapacitet til og fra Sønderborg af vital betydning,” siger Per Have, direktør for Bitten & Mads Clausens Fond, der står bag investeringerne i de to nye fly på ruten.

Med de øgede frekvenser og en bedre service håber Alsie Express at kunne udvikle potentialet for ruten.

”Vi er helt overbeviste om, at der er et stort vækstpotentiale for ruten – ikke mindst med et opland med masser af driftige, internationalt orienterede virksomheder og næsten en mio. indbyggere på nærmeste hold. Vi vil gå meget målrettet efter at tiltrække langt flere kunder fra Flensborg-området – forbindelsen til København er jo et glimrende alternativ til Hamborg bl.a. i kraft af en attraktiv Sønderborg Lufthavn, som har gratis parkering og hurtig check-in,” siger Henrik Therkelsen, adm. direktør for Alsie Express.

Alsie Express er etableret som søsterselskab til Air Alsie, som med 25 års erfaring er Europas største udbyder inden for executive-flyservice.

Danfoss blev grundlagt i 1933 i Nordborg, koncernen har ca. 23.000 medarbejdere og sælger sine produkter i over 100 lande verden over.