Så gik uge 11

0
Korning Kro.

WEEKENDMAGASINET: Taxa eller bagage – Kromad til lavpris – Velkommen Hjem – Herning kom først med multihal – Flyt til Kina – To gange smil.

Af Ejvind Olesen

REGN SELV: Det kunne ligne et spørgsmål om en taxa eller en bagageservice næste gang, man skal til lufthavnen og på flyrejse. Da ikke mindst hvis man er flere familiemedlemmer fra samme bosted. Vi omtalte i denne uge en ny forretningsmodel hos Valizo, som kan tilbyde både at hente bagagen og sørge for alle formaliteter hjemmefra. Flere har spurgt, hvad det koster. – Prisen er for hele familien er 395 kr. op til seks personer og max 20-25 kilo pr. stk. bagage. Derefter stiger det med 100 kr. når man kommer længere væk fra lufthavnen end postnummer 2800 (Nordsjælland). Regn selv ud, hvordan man med fordel kan tage tog, egen bil, eller køre med venner, når man ikke skal have andet end håndbagage med. En taxa på en sådan strækning løber let op i 1.000 kr.

RESPEKT: Livet kan godt indeholde andet end debat om fly og startbaner. Således har adm. direktør i Københavns Lufthavn, Thomas Woldbye, valgt at bruge noget af sin fritid, som formand for foreningen Velkommen Hjem. Foreningen hjælper veteraner med at få arbejde i det civile. Kodeordet er ’Hvis man kan håndtere en krig, kan man også hjælpe en virksomhed’.

HVAD KROFATTER GØR…. Hvem sagde, at det er dyrt at gå ud og spise? I hvert fald ikke de fire stamgæster på kroen i Korning ved Horsens. Indehaveren Visti Bamberg Ernsten fortæller til TV2, at han serverer to retter hver dag for 30 kr. til de ældre i kommunen, og det har fire stamgæster benyttet sig af i 23 år. ”De skal være glade, og jeg behøver ikke at være rig,” siger kromanden.

ERSTATNING FOR SOL OG REGN: IN-Italia har taget en gammel traver op og garanterer forsikring mod regn på destinationerne. Regner det mere end fire timer på en dag – så bliver man godt nok også våd – refunderes hoteludgifterne. Mange har sikkert glemt, da Tjæreborg i sin tid gav en solgaranti på De Kanariske Øer. Hvis man ikke kunne koge et æg i det varme sand vankedede der erstatning. Men mest brugt er nok snegaranti.

CITAT: ”Det ville være en fordel for den hjemlige debat og fremtidens Danmark, hvis alle danskere tog en uges ophold  i Kina,” (Udenrigsminister Anders Samuelsen).- Og vi kunne tilføje ”Så kunne det være, at vi endelig fik et kinesisk ruteselskab til København”.

CITAT: ”Inden for et kærligt drilleri, plejer jeg at sige til mine venner, at den Royal Arena havde de stadig gået og talt og talt om, hvis det ikke var fordi, vi allerede havde bygget en her.” Lars Krarup, borgmester i Herning (Kristeligt Dagblad)

SMILET: Skilsmissesagen var kommet for retten i Odense. Dommeren: ”Jeg har besluttet mig til at tilkende Deres tidligere hustru et underholdsbidrag på 50.000 kr. om måneden.”

”Det var sandelig pænt af Dem hr. dommer. Så vil jeg også selv sende en skilling i ny og næ.”

SMILET: En ældre dame var i Esbjerg og havde vundet sit livs første helikoptertur ud til oliefelterne. Efter nogen tid prikkede hun piloten på skulderen. ”Det er skrækkeligt, som det trækker. Vil De være så rar at slukke for den store ventilator”

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz