Så gik uge 2

WEEKENDMAGASINET: 8.000 kr. for en returbillet til Australien – SAS er en march på stedet – Alvorlig nedtur for Istanbul – Vær ikke tilfreds med status quo.

Af Ejvind Olesen

GODBIDDER: Januar er traditionelt måneden, da man kan sikre sig de rigtige godbidder blandt flybilletter til hele verden, hvis man kan beslutte sig til, hvornår man vil rejse. For tiden kører den store forårskampagne til store rabatter på alle SAS ruter, og i denne uge kom så Emirates til med noget, der batter. Og her er der tale om eksotiske rejsemål, som ligger langt væk. – Et er billetterne fra København, der sælges til og med søndag 22. januar, noget andet gyldighedstiden til 30. november i år. – Her er nogle eksempler retur på økonomiklasse med business class i parentes : Dubai 2.499 kr. (14.199), Hongkong 3.279 kr.(13.599 kr.), Bangkok 3.699 kr. (12.999 kr.), Singapore 4.299 kr. (16.499 kr.) og Sydney 7.979 kr.(28.509 kr.) Antal? ”Vi har ikke sat tal på, men der er ikke nogen begrænsninger, så længe der er plads på vores fly”, siger presserådgiver for Emirates i Danmark Lars Køldrup.

EN MARCH PÅ STEDET: Her går det godt. Hvordan kan det gøre andet, når man måned efter måned får flere passagerer, som SAS gør for tiden. Godt 10 procent fremgang (over to mio.passagerer i december). Og en meget vigtig fire procent fremgang på load faktor (gennemsnitsbelægning) til 73,2 procent. Alligevel er der dog fortsat en fjerdedel af flysæderne, som står ledige. Der er altså plads til forbedring uden, at det stort set koster ekstra. Nu er det jo et gennemsnit, og belægningen er så god på de oversøiske ruter, at flere fly er udsolgte. Aktionærerne aner ikke, hvad de skal. Da trafiktallene for november kom, gik kursen på SAS aktier 1,5 pct. op. Dagen efter (i går) gik den 1,5 procent ned. En march på stedet.

NEDTUR FOR ISTANBUL: Man har nok haft det på fornemmelsen, at terror og truslen om terror på mange måder har været hård ved Tyrkiet og Istanbul. Det fremgår nu fra byens turistbureau. Antallet af udenlandske turister faldt med 18 procent sammenlignet med 2015. I den gode sommermåned i juni faldt tallet med hele 35,2 procent. Turkish Airlines har også mistet rigtigt mange passagerer, som brugte lufthavnen i Istanbul som transfer til andre destinationer både i Fjerneøsten, Sydamerika og Afrika. – I alt besøgte 9,2 mio. udenlandske turister Istanbul i 2016.

CITATET: ”Vi burde lægge kræfter i at lære folk at sælge. Idéer kan alle få, men at sælge dem er det svære.” (Morten Lund, iværksætter).

”Der er mange, der er tilfredse med status quo. Men det var sådan dinosaurerne gik til. De udviklede sig som bekendt heller ikke.” (Allan Agerholm, koncernchef)

SMILET: Læreren i den lille landsbyskole til elev: ”Christian. Hvordan kan det være, at skriften i din stil til forveksling ligner din storebrors?”