Så gik uge 26

WEEKENDMAGASINET: Uniformsygdom – Kæmpe erstatning – Turistskat i London – Turisme skal man ikke halse efter – Kold vinterferie i dansk sommer – Smilet

Af Ejvind Olesen

FORSINKELSE TIL CUBA: EU-direktivet paragraf 261 kan blive en dyr historie for flyselskaber, når der opstår forsinkelser. Det kan Thomas Cook snakke med om, da et fly med 332 passagerer på vej til Cuba fra Manchester fik problemer med en af motorerne og måtte vende tilbage efter et par hundrede miles ude over Atlanten. Det kostede en overnatning, inden de kunne starte turen på ny. Thomas Cook måtte af med 530 pund i erstatning for mere end 24 timers forsinkelse. Eller ca. 4.400 kr. pro persona ifølge Travel and Tour..

NYE UNIFORMER: Det kan altså godt betale sig at klage over firmaets nye uniformer, hvis man kan bevise, at man bliver syg af at bruge dem. Det har repræsentanter for 70.000 ansatte på fly og på landjorden i America Airlines gjort og efter lang tids debat og test, har flyselskabet opsagt kontrakten om levering fra modefirmaet Twin Hill. Værst i kritikken har kabinepersonalet været, men også piloter og salgsassistenter i lufthavnene har brokket sig. Samarbejdet med firmaet ophører 2020, og hvis man bliver dårlig, svedproblemer og meget andet, må man i American bruge de gamle uniformer indtil nye kommer i 2020. Også hver gang SAS skal have nye uniformer er der kritik, men i sidste omgang stoppede kritikken forholdsvis hurtigt.

HOTELSKAT: Englænderne pusler fortsat med et forslag om en ’bed tax’ på hotelovernatninger. En skat på fem procent, hvor beløbet skal bevare London som en af verdens bedste turistbyer. Når man skeler til en sammenlignelig i Berlin, vil det kunne give £ 240 mio. om året. Den britiske regering ønsker med beløbet at give fri adgang til kulturelle aktiviteter, som for eksempel museerne i London.

CITATET: ”Turisme er ikke noget, man skal halse efter. Vi kan med fordel stoppe op og overveje, om vi ikke får mere ud af at løbe i en anden retning. For turismeerhvervene ligger hovedsageligt inden for lavproduktive erhverv som hotel- og restaurantbranchen. Sammenlignet med industrien skaber turismearbejdspladser mindre en halvt så meget værdi. (Jens Hjorsbech, seniorøkonom i Axcelfuture, Berlingske Business).

CITATET: ”Aldrig har jeg oplevet så kold en vinterferie, som den sommer jeg var i Danmark” (Frit efter Mark Twain).

SMILET: ”Hos min mormor lugter det mere af Sol. Hun bor i Espergærde. Der kommer helle ikke så meget regn som i Holte.” (Laurids 9 år)

SMILET: Dommeren: ”For 15 tilfælde af lommetyveri idømmes De et års ophold i en nudistlejr.”