Så gik uge 30

Foto: social media.

SOMMERMAGASIN: Min ferie blev helt ødelagt – 25 procent udenlandsk arbejdskraft på danske hoteller – Togbus eller bybus – Smilet.

Af Ejvind Olesen

JORDSKÆLV: Natten til fredag ramte et alvorligt jordskælv i Det Ægæiske Hav mellem Kos og tyrkiske Bodrum. To mistede livet, et hundredtal fik skader på krop og sjæl. Det er en voldsom oplevelse at vågne en nat ved, at sengen gynger voldsomt under én på hotel eller campingplads. Det er også en voldsom forpligtelse at have flere tusinder gæster på charterrejser til områderne, som flere danske turoperatører har. Hvordan klarede de det? Det ved vi ikke. – TUI sendte pressemeddelelse ud om, hvad de har gjort. Andre hørte vi ikke fra. To overskrifter hænger ved (men det er kun set fra kundens side) ”Pernille rystet over dansk rejsebureaus håndtering af jordskælv” (BT om Detur i Bodrum) og ”Liselotte raser over dansk rejsebureau. Min ferie helt ødelagt” (Apollo på Kos i BT Online). Sammenfattende kan siges, at det er rejselederstaben, eller i hvert fald lederne, der tilsyneladende mangler kompetence. Det er i den slags situationer de skal vise, hvad de dur til. På den anden side er en rejsearrangør helt uskyldig i en naturkatastrofe, men der skal være en plan, når det sker.

25 PROCENT UDLÆNDINGE: I følge Horesta er der nu ca. 25 procent udlændinge ansatte på danske hoteller og restauranter. Et eksempel er Zleep Hotel i Billund, hvor samtlige 15 stuepiger har udenlandsk baggrund. De kommer fra Mexico, Thailand, Ukraine, Kroatien, Sri Lanka. Oldfruen er 34 år og fra Rumænien. Danske unge, hvor er i henne?

UGENS GÅDE: Hvad lighed er der mellem en togbus og en bybus? Ingen af dem kører på skinner.

CITATET: ”Jeg undervurderede helt klart Carolyn (fhv Easyjet) med kundeservice og satsning på business kunder.”  Michael O’Leary, Ryanair i Financial Times.

KAFFEMIX: Her er ingen smalle steder. –  Præstevikar indsættes i Jørlunde Kirke. Efter gudstjenesten byder menighedsrådet på et glas mousserende vin og stempelkaffe.” (Frederiksborg Amts Avis)

SMILET: En skotte var ude at gå aftentur med sin pige, da de passerede en pølsevogn. Ummmm, hvilken herlig duft, sagde pigen, og så ud som om hun kunne tænke sig lidt natmad. ”Ja”, svarede han, ”skal vi ikke vende om og gå forbi en gang til. Jeg synes, det er den rigtige måde at opleve det på.”

SMILET: To myg var på sommerferie på Robinson Crusoes ø. Tirsdag aften sagde den ene: ”Nå du, vi ses på Fredag!”