Så gik uge 43

Petter Stordalen.

Petter Stordalen.

WEEKENDMAGASIN: Det burde de vide i Københavns Lufthavn – Pølsesnak om Norwegian til Las Vegas – Han manglede bare klaphatten – Bombetrusler skal ties ihjel.

Af Ejvind Olesen

PØLSESNAK: Det var dog en værre gang pølsesnak Norwegians informationschef Daniel Kirchhoff serverer til vore kolleger på check-in om, hvorfor Norwegian kun i fremtiden vil flyve til Las Vegas om vinteren. Den får på alle tangenter. Det er 40 graders varme i Nevadas ørken, det er svært med slot, det er forkerte tider på dagen at skulle lande og starte med en fyldt 787, lufthavnen ligger i mere end 600 meters højde. ”Vi flyver med stort set fyldte fly,” siger unge Daniel. ”Tabellen på ruten fra København er væsentlig bedre til trafik om sommeren, men det giver ikke mening kun at flyve fra én lufthavn i Skandinavien.” – Man vidste det vel alt sammen i forvejen!  Sig det som det er: Vi har 90 procent belægning, men til alt for lave priser. Derfor skærer vi i de oprindelige planer.

LYSPUNKT: Hvor har de dog været længe om at finde en løsning på indenrigspassagerernes vej gennem sikkerhedskontrollen i Københavns Lufthavn. Endelig får de lov at komme hurtigere igennem, hvis de skal til Rønne, end hvis de skal til Miami. Den mest flortynde undskyldning var den om, at det ikke var en lovlig løsning. Måske skulle vi lige belære de rette vedkommende om, at så længe der er ens regler for passagerer til Rønne, hvad enten det er en dansker eller en hollænder, har EU ikke tænkt sig at indvende noget.

OPSKRIFT PÅ SUCCES: Hvis man til daglig lever i et land, hvor en skive agurk koster en tier og en fadøl 100 kr., så må man avle nogle enere. Flamboyanter om man vil. Vi kender allerede Bjørn Kjos, og i denne uge fik vi så besøg af Petter Stordalen, som ethvert barn i Norge kender. Han var selvfølgelig iklædt en Dannebrogsfarvet jakke, manglede bare klaphatten, da han holdt pressemøde i den gamle Postcentralbygning ved Hovedbanegården i København. Han er Norges ukronede hotelkonge og har i forvejen fem hoteller i Danmark med St. Petri som flagskib. Han har også haft fiasko med danske hoteller, men vender nu tilbage med op mod halvanden milliard kroner til at investere i det nye hotelprojekt, som vi skrev om forleden. Hans udgangsreplik: ”Succes er summen af en del fiaskoer”. Når vi nu har et haltende postvæsen, kan vi jo håbe på succes for et nyt hotel i bygningen.

CITATER: Kommentator Hans Davidsen-Nielsen i Politiken: ”Bombetrusler skal ties ihjel”. Teaterdirektør Jon Stephensen i Berlingske: ”I Norge bliver man fattig, inden man bliver fuld.”

VIDSTE DU AT: MASH-restauranterne aftager så meget japansk Hamadas kobekød, at den danske kæde nu er største importør af det dyre kød?

SMILET: ”Kvinder har ingen undskyldning for at blive ældre. Det, der er karakter hos Robert Redford, er rynker hos mig.” (Jane Fonda).