Så kom Qatar Airways også til Helsinki

Vandsalut da det første fly fra Qatar Airways i går kom til Helsinki.

Vandsalut da det første fly fra Qatar Airways i går kom til Helsinki.

LUFTFART: I forvejen flyver selskabet i Norden til København, Oslo og Stockholm. I går åbnede det også en  daglig rute til Helsinki – med større fly end planlagt. Dermed har Qatar Airways 38 fly om ugen til Norden.

Åbningen af den nye rute giver rejsende fra Finland væsentlig bedre adgang til bl.a. Afrika, Australien og Indien med flyskifte i Doha, Qatars hovedstad, oplyser Finavia, der bl.a. driver lufthavnen i Helsinki.

Qatar Airways flyver den nye daglige rute fra Doha til Helsinki med en Airbus A350 – da Qatar Airways tidligere på året fortalte om den kommende ruteåbning lød meldingen, at den skulle flyves med en mindre Airbus A320.

Qatar Airways, der ligesom Finnair er medlem af Oneworld-alliancen, har næste år 20 års fødselsdag – selskabet betjener foreløbig 150 lufthavne på seks kontinenter.

Blandt Qatar Airways’ andre ruteåbninger i år er australske Sydney og Adelaide samt Windhoek i Namibia. Senere i år og næste år kommer bl.a. nye ruter til Krabi i Thailand, Seychellerne, Auckland i New Zealand, Lusaka i Zambia, Douala i Cameroun, Libreville i Gabon og Chiang Mai i Thailand.

I følge direktør for Finavia, Joni Sundelin, har Helsinki flere transfer forbindelser end København, Oslo og Stockholm. Helsinki Lufthavn havde sidste år 16,4 mio. passagerer.

Qatar Airways får i snit et nyt fly hver anden uge. Det har netop bestilt endnu en omgang langrutefly, denne gang 30 Boeing B787-9 Dreamliners og ti Boeing 777-300ER.

Qatar Airways flyver to gange om dagen mellem Doha og København med Boeing B787 Dreamliner med 22 sæder på business og 232 på economy. Selskabet åbnede i 2010 på København med fire fly om ugen.

Qatar Airways ejer i øvrigt 20,01 pct. af International Airlines Group, IAG, der er moderselskab for irske Aer Lingus, British Airways og spanske Iberia og Vueling.