Passagerer på særflyvningen EK2021 kan blandt andet købe plads på Premium Economy, der er ved at få helt nye sæder hos Emirates. Pressefoto: Emirates.

Særfly med færdigvaccinerede gæster og besætning

Med særflyvning 10. april markerer Emirates, at De Forenede Arabiske Emirater er langt med sit vaccinationsprogram. Alle indtægter fra flyvningen går til velgørenhed for dårligt stillede børn.

Flyvningen med en Airbus A380 dobbeltdækker ud af Dubai giver passagererne mulighed for at opleve Emirates’ nye kabineindretning – og indtægterne fra de solgte billetter skal bruges til velgørenhed via Emirates Airline Foundation, der hjælper dårligt stillede børn verden over, oplyser flyselskabet i en pressemeddelelse.

Det specielle ved den små tre timer lange flyvning, der har flynummer EK2021, er, at den kun er åben for færdigvaccinerede borgere fra emiraterne. Også hele besætningen vil være færdigvaccineret.

Passagererne på særflyvningen skal stadig møde tre timer før afgang, de skal medbringe deres pas fra emiraterne og bevis på en negativ coronatest, der ikke må være mere end tre døgn gammel. I lufthavnen kan passagererne se lufthavnen og Emirates’ nyeste tiltag indenfor blandt andet biometri og kontaktløs teknologi ved for eksempel check-in områder og i boarding-områder i Dubais lufthavn.

Og der skal bæres mundbind under hele flyvningen, der flyver over en række seværdigheder i De Forenede Arabiske Emirater.

Langt fremme med vaccinationer
Flight EK2021 gennemføres også for at vise, hvor langt emiraterne er med at færdigvaccinere sin befolkning. De Forenede Arabiske Emirater er nummer to på listen over lande, der har vaccineret mere end én million indbyggere, viser opgørelse fra CNN. Over halvdelen af den voksne befolkning i emiraterne er nu vaccineret.

Kun Israel har i millionklassen vaccineret flere end emiraterne, på tredjepladsen kommer Chile, fulgt af Storbritannien og USA. Danmark er på tiendepladsen.

Selve flyselskabet Emirates har hjemme i Emirates Group, der har sørget for vacciner til alle dens 35.000 medarbejdere, uanset nationalitet.

Tilbage med A380’eren mellem Dubai og København
Emirates har under coronakrisen opretholdt betjeningen mellem Dubai og Københavns Lufthavn. Mens der før krisen blev fløjet dagligt med A380-dobbeltdækker, betjenes ruten i dag fem gange om ugen med en mindre Boeing 777-300ER.

Men forleden blev det oplyst, at Emirates efter de nuværende planer igen vil benytte Airbus A380 til Københavns Lufthavn fra den 31. oktober. Og igen med daglige afgange.

Relaterede artikler:

Airbus A380 vender tilbage til Københavns Lufthavn

Dyrere Emirates-billetter via reservationssystemer

”En hammer da de lukkede det hele”