Naturstyrelsen har udnævnt The Big Five blandt dyr i Danmark, herunder kronhjorten, der kan ses ved Oksbøl Krondyrreservat. Rejsebureau med speciale i safarirejser har rundtur i Danmark for at se dyrene. Foto Jan Tandrup Petersen via Safari And Beyond.

Safarirejsebureau klar med rundtur i Danmark

Normalt har Safari And Beyond rundrejser for at se verdens vilde dyr. I en tid, hvor mange af disse er umulige, tilbyder Karsten Ree’s rejsebureau rundtur i Danmark for at se de danske Big Five.

Rejsebureauernes kreativitet viser mange afskygninger i en tid, hvor coronakrisen sætter mange begrænsninger. Det gælder også Safari And Beyond, et søsterselskab til Africa Tours, der ejes af milliardæren Karsten Ree. Normalt arrangerer rejsebureauet rundrejser i store dele af verden for at se vilde dyr, men det har coronaen sat en midlertidig stopper for. Derfor kommer der nu kortvarigt fokus på Danmark.

Indenfor dyreverden i Afrika er The Big Five: løve, leopard, næsehorn, elefant og bøflen. Forleden kom Naturstyrelsen med The Big Five i Danmark: Havørnen, kronhjorten, vilde heste, bison og spættede sæler. Disse danske dyr bliver der mulighed for at se på firedages tur i september med tre overnatninger.

Rundturen er arrangeret af Safari And Beyond og koster 6.250 kroner. For pengene køres deltagerne i bus fra København til Lolland. Her besøges Maribosøerne, der ifølge rejsebureauet er bedste lokalitet for at observere Danmarks største rovfugl, havørnen.

Næste stop er Merret Skov – ligeledes på Lolland – og den europæiske bison, som der her findes en lille bestand af. Fra Lolland sejles til Langeland, hvor rejsedeltagerne næste dag skal til øens sydspids ved Gulstav Mose. Her lever en stor flok vildheste, exmoor-ponyer, en vigtig del af naturplejen i området, hedder det.

Turen fortsætter til det sydlige Jylland og Oksbøl Krondyrreservat. Næste dag besøges Nationalpark Vadehavet for at se spættede sæler. Turen slutter med overnatning i Ree Park Safari på Djursland, der har dyr fra den afrikanske savanne, Nordamerika og Asien. På rejsens fjerde og sidste dag returneres til København.

Mange naturformidlere
Med på hele eller dele af turen er ifølge arrangørerne flere af Danmarks mest erfarne naturformidlere, der hver fortæller om ”deres dyr.” Rejseleder på hele turen er biolog Jesper Horsted, tidligere direktør på Danmarks Akvarium og efterfølgende Den Blå Planet.

Claus Lund Sørensen, direktør for Africa Tours og Safari And Beyond, siger i pressemeddelelse:

”Danmark er sin størrelse til trods fantastisk rigt på dyr og natur, og med Naturstyrelsens offentliggørelse af den danske version af ”de fem store”, lå det lige for, at vi skulle lave en dansk safari, hvor man som rejsende havde muligheden for fremragende oplevelser i Danmark.”

Relaterede artikler:

Dansk rejsebureau sender charterfly til Nordnorge

Klar til Danmarks dyreste flyvende gourmetrundtur

Rejsebureau åbner nichebureau