Salg af SAS er sat i bero

SAS forbliver formentlig skandinavisk et stykke tid endnu. Sådan lyder vurderingen fra luftfartsanalytikere få dage, før det kriseramte flyselskab aflægger kvartalsregnskab. Det skriver Berlingske Tidende i dag.

 

Efteråret har ellers været præget af heftige rygter om, at SAS var på vej til at blive overtaget af Lufthansa, og en overgang var også British Airways nævnt som en aftager af flyselskabet, der indtjeningsmæssigt har haft et katastrofalt år.

 

Men markedet kan godt slå koldt vand i blodet, for SAS har det i bund og grund godt nok til at fortsætte en rum tid endnu på egen fod. Sådan lyder vurderingen fra SAS-analytiker i Enskilda, Steven Brooker.

 

»SAS har fortsat masser af likviditet og muligheder for at holde skindet på næsen. Problemet er, at efter 2012 har de ikke muligheder for at investere i fly, hvis indtjeningen fortsætter som nu, og det vil sige, at i et længere perspektiv kan de få svært ved at holde deres kapacitet. Det er det, der er graverende for dem.«

 

SAS har blandt andet måttet skære voldsomt i produktionen og lanceret en spareplan på knap to milliarder svenske kroner, hvilket betyder, at 2.500 job skal skæres.

 

Og analytikerne har da heller ikke høje forventninger til det resultat, flyselskabet vil præsentere med kvartalsregnskabet onsdag, skriver Berlingske Tidende i dag.

 

»Det bliver noget skidt. Hvis man korrigerer for alle ekstraomkostningerne, skulle de gerne komme ud med et nulresultat,« siger Jacob Pedersen, analytiker fra Sydbank.

 

Han forventer heller ikke nogle umiddelbare nyheder om salgssituationen af SAS, men fastholder sin tidligere vurdering, der lyder på, at SAS skal sælges, hvis selskabet skal overleve.

Skrevet af Hanne Aaen Lassen