Salget af BroBizz til Storebælt firedoblet

Det er blevet 15% billigere at køre over Storebæltsbroen, hvis man har en BroBizz. Det betød en voldsom stigning i antallet af bestilte BroBizz i december.

Næsten 6.000 har i december – særligt lige op til den 1. januar – bestilt en BroBizz, hvilket er fire gange så mange som året før, hvor der var omkring 1.500 bestillinger i december, siger Martin Morsing Larsen, vicedirektør i Sund & Bælt, til Fyens.dk.

Fokus på kapacitet
I alt har godt 700.000 bilister en BroBizz, og forventningen er, at det tal vil stige kraftigt med de lavere takster. I dag er der i hver retning fire ud af 10 baner i betalingsanlægget til biler med BroBizz, og der bliver løbende holdt øje med belastningen.

”Vi har allerede planer, hvis kapaciteten spidser til. Så er det en teknisk opgave at opgradere de andre baner til BroBizz-baner”, siger Martin Morsing Larsen.

Men det bliver ikke med det første, for det går så meget hurtigere med BroBizz, at selv om 66% af turene er med BroBizz, fylder bilerne ikke meget ved betalingsanlægget.

”Med en BroBizz kommer man fire til otte gange hurtigere igennem end hvis man bruger kort, så det gør rigtig meget for kapaciteten”, siger Martin Morsing Larsen.

 

Relaterede artikler:

Lavere priser over Storebælt

Staten får milliarder fra Storebæltsbroen

BroBizz kan også bruges af danske færger