Salget af BroBizz til Storebælt firedoblet

Det er blevet 15% billigere at køre over Storebæltsbroen, hvis man har en BroBizz. Det betød en voldsom stigning i antallet af bestilte BroBizz i december.

Næsten 6.000 har i december – særligt lige op til den 1. januar – bestilt en BroBizz, hvilket er fire gange så mange som året før, hvor der var omkring 1.500 bestillinger i december, siger Martin Morsing Larsen, vicedirektør i Sund & Bælt, til Fyens.dk.

Fokus på kapacitet
I alt har godt 700.000 bilister en BroBizz, og forventningen er, at det tal vil stige kraftigt med de lavere takster. I dag er der i hver retning fire ud af 10 baner i betalingsanlægget til biler med BroBizz, og der bliver løbende holdt øje med belastningen.

”Vi har allerede planer, hvis kapaciteten spidser til. Så er det en teknisk opgave at opgradere de andre baner til BroBizz-baner”, siger Martin Morsing Larsen.

Men det bliver ikke med det første, for det går så meget hurtigere med BroBizz, at selv om 66% af turene er med BroBizz, fylder bilerne ikke meget ved betalingsanlægget.

”Med en BroBizz kommer man fire til otte gange hurtigere igennem end hvis man bruger kort, så det gør rigtig meget for kapaciteten”, siger Martin Morsing Larsen.

 

Relaterede artikler:

Lavere priser over Storebælt

Staten får milliarder fra Storebæltsbroen

BroBizz kan også bruges af danske færger

x

Læs Også

Europas største ferieparkkæde til Danmark

Efter 18 måneders international make-over er fem danske ferieparker i det tidligere Dayz Resorts nu åbnet som en del af ferieparkgiganten, Landal GreenParks.

Trelleborg satte igen besøgsrekord

Gæster er strømmet til Trelleborg. 87.172 har besøgt Harald Blåtands berømte vikingeborg i 2017. Det er besøgsrekord.

DanCenter øger med 700 feriehuse

Med købet af Admiral Strand Feriehuse øger DanCenter porteføljen af feriehuse i Danmark til samlet 8.200.

Fritidsmesse i Bella Center

Der bliver oplevelser for fritids entusiaster på årets første camping og outdoor messe ’Fri 2018’ den 19.-21. januar i Bella Center.

Høje skatter og afgifter hæmmer turismen

Udenlandske turister er generelt tilfredse med, hvad Danmark kan tilbyde, men de synes, at de skal betale for meget. Det viser en statusanalyse, som netop er offentliggjort af Det nationale Turismeforum.

Stor interesse fra internationale gæster

Helsingør har for alvor fået et trækplaster, der kan trække endnu flere gæster til byen. Også fra udlandet.