Salget af BroBizz til Storebælt firedoblet

Det er blevet 15% billigere at køre over Storebæltsbroen, hvis man har en BroBizz. Det betød en voldsom stigning i antallet af bestilte BroBizz i december.

Næsten 6.000 har i december – særligt lige op til den 1. januar – bestilt en BroBizz, hvilket er fire gange så mange som året før, hvor der var omkring 1.500 bestillinger i december, siger Martin Morsing Larsen, vicedirektør i Sund & Bælt, til Fyens.dk.

Fokus på kapacitet
I alt har godt 700.000 bilister en BroBizz, og forventningen er, at det tal vil stige kraftigt med de lavere takster. I dag er der i hver retning fire ud af 10 baner i betalingsanlægget til biler med BroBizz, og der bliver løbende holdt øje med belastningen.

”Vi har allerede planer, hvis kapaciteten spidser til. Så er det en teknisk opgave at opgradere de andre baner til BroBizz-baner”, siger Martin Morsing Larsen.

Men det bliver ikke med det første, for det går så meget hurtigere med BroBizz, at selv om 66% af turene er med BroBizz, fylder bilerne ikke meget ved betalingsanlægget.

”Med en BroBizz kommer man fire til otte gange hurtigere igennem end hvis man bruger kort, så det gør rigtig meget for kapaciteten”, siger Martin Morsing Larsen.

 

Relaterede artikler:

Lavere priser over Storebælt

Staten får milliarder fra Storebæltsbroen

BroBizz kan også bruges af danske færger

x

Læs Også

Internationale roser til Noma

Internationale medier svømmer over med stjerner til det nye Noma – ”Jeg lærte at sætte pris på søpølse, myrer og dansk design”.

Danmark tjener 50 milliarder kroner på turister

Dansk turisme vil i år for første gang passere 50 milliarder kroner i omsætning fra udenlandske besøgende, viser ny analyse fra Dansk Industri. Arbejdsgiverforeningen bekymrer sig over mangel på overnatningskapacitet i højsæsonen.

’Badepunkt’ viser vej til naturoplevelser ved vandet

Selv om det er årets koldeste dag, har Friluftsrådet valgt den til at præsentere nyheden ’Badepunkt’, som er Friluftsrådets nye kystflag, som markerer hvor, man kan bade og få særlige naturoplevelser ved vandet.

Legoland klar til 50 års jubilæum

Jyllands største turistattraktion fejrer i år sin runde fødselsdag med endnu en udvidelse af forlystelsesparken ved Billund, der sidste år omsatte for 700 millioner kroner.

Regeringens store kystprojekt halter

Flere af de prestigefyldte turismeprojekter i vandkanten er droppet, og finansieringen af de øvrige er fortsat usikker.

Michelin fylder ikke meget i restaurantregnskabet

”Et lighedstegn mellem omsætningen i de danske Michelin-restauranter svarer til at sammenligne med synligheden af Ferrari i den danske bilpark,” siger brancheekspert.