Salget af BroBizz til Storebælt firedoblet

Det er blevet 15% billigere at køre over Storebæltsbroen, hvis man har en BroBizz. Det betød en voldsom stigning i antallet af bestilte BroBizz i december.

Næsten 6.000 har i december – særligt lige op til den 1. januar – bestilt en BroBizz, hvilket er fire gange så mange som året før, hvor der var omkring 1.500 bestillinger i december, siger Martin Morsing Larsen, vicedirektør i Sund & Bælt, til Fyens.dk.

Fokus på kapacitet
I alt har godt 700.000 bilister en BroBizz, og forventningen er, at det tal vil stige kraftigt med de lavere takster. I dag er der i hver retning fire ud af 10 baner i betalingsanlægget til biler med BroBizz, og der bliver løbende holdt øje med belastningen.

”Vi har allerede planer, hvis kapaciteten spidser til. Så er det en teknisk opgave at opgradere de andre baner til BroBizz-baner”, siger Martin Morsing Larsen.

Men det bliver ikke med det første, for det går så meget hurtigere med BroBizz, at selv om 66% af turene er med BroBizz, fylder bilerne ikke meget ved betalingsanlægget.

”Med en BroBizz kommer man fire til otte gange hurtigere igennem end hvis man bruger kort, så det gør rigtig meget for kapaciteten”, siger Martin Morsing Larsen.

 

Relaterede artikler:

Lavere priser over Storebælt

Staten får milliarder fra Storebæltsbroen

BroBizz kan også bruges af danske færger

x

Læs Også

Turisme giver 18.000 arbejdspladser i Vestjylland

Dansk Erhverv og Dansk Industri roser det nye turismesamarbejde mellem de 11 kommuner på Jyllands vestkyst. Dansk Industri savner dog et højere ambitionsniveau.

Hård kritik af Københavns Kommune

”Helt til grin” og ”kritisabel beslutning,” siger Dansk Erhverv; mens Wonderful Copenhagen kalder Københavns Kommunes beslutning en ”de facto nedlæggelse af WoCo’s event-indsats.”

Større turismevækst i Danmarks nabolande

Trods vækst i antallet af overnatninger i de fire første måneder af 2018, er antallet af udenlandske turister større i nabolande som Norge, Sverige og Tyskland.

Samarbejde skal øge vestkystturisme

For første gang går de jyske vestkystkommuner sammen i storstilet projekt for at øge turismeomsætningen og skabe flere arbejdspladser. Der er navnlig fokus på 18 feriesteder.

Legoland fylder 50 år

Legoland er en af Danmarks største turistattraktioner, og den populære forlystelsespark runder et halvt hundrede år i morgen, den 7. juni.

Rabat til Molslinjen sendes tilbage til Destination Bornholm

Destination Bornholm får glæde af de rabatter, som bliver givet til Molslinjen, når rederiet begynder færgebetjening til øen senere på året.