Salgschef lander nyt job

0
Henrik Lund.
Henrik Lund.

LUFTFART: Et halvt år efter sit overraskende exit fra stort mellemøstligt flyselskab, bliver en dansk kendt profil i rejsebranchen ny nordisk ansvarlig for det Star Alliance-selskab med flest ruter til Københavns Lufthavn.

Henrik Lund, der kom fra SAS til Emirates som salgschef for Danmark inden flyselskabet fra Dubai i 2011 åbnede på København, har fra årsskiftet nyt job.

”Fra 1. januar starter jeg hos Aegean Airlines som ansvarlig for hele Norden og med base i København. Aegeans organisation i Norden fortsætter som hidtil, det vil sige fire GSA-teams (General Sales Agents) i Danmark, Sverige, Norge og Finland,” siger Henrik Lund til standby.dk.

”Jeg glæder mig til at arbejde med Aegeans produkt og drive den fortsatte vækst i Norden i samarbejde med vores kunder, både agenter og virksomheder. Min opgave bliver at fortsætte opbygningen af Aegeans tilstedeværelse i Norden og understøtte den fortsatte ekspansion fra Norden til det græske fastland og de græske øer, og desuden fokusere på Athen som hub for Aegean netværket i Middelhavet og Mellemøsten.”

Græske Aegean Airlines, der er medlem af Star Alliance, har siden 2013 fløjet hele året mellem Athen og København. Hertil kommer igen næste år sæsonrute fra Kreta til København – ligesom der som noget nyt næste år også bliver sæsonruter fra såvel Rhodos som Kalamanta til Københavns Lufthavn. Der bliver også ugentlig sæsonrute fra Kalamanta, hovedbyen på Peloponnes til Billund.

Henrik Lund kom til SAS i 1987 og havde gennem årene en række ansvarsområder – senest var han Senior International Sales Manager ligesom han har været Commercial Manager, Sales, og Partner & Alliance Manager i SAS. I 2011 kom han til Emirates.

Henrik Lund stoppede i maj i år som salgschef for Emirates i Danmark; selskabet har endnu ikke fundet hans afløser.

Aegean Airlines flyver i næste års sommersæson fem gange om ugen fra Athen til København, resten af året er der fire fly om ugen.

Hertil kommer de tre sæsonruter. Aegean startede denne sommer med at flyve en gang om ugen fra Heraklion på Kreta til København – næste sommer bliver der to flyvninger om ugen fra midten af maj til efteråret.

Denne tredje rute bliver sommerrute mellem Rhodos og København fløjet en gang om ugen med en Airbus A320 med plads til 168 passagerer. Denne rute flyves fra sidst i april og ender også til september.

Aegeans fjerde rute næste sommer fra Grækenland til såvel København som Billund bliver fløjet en gang om ugen fra Kalamata fra maj til efteråret. Det danske charterrejsebureau Bravo Tours har 60 pct. af sæderne på de to ugentlige Airbus A320-flyvninger – resten af sæderne kan bookes via reservationssystemerne, oplyste Bravo Tours for nylig til standby.dk

Samlet udbyder Aegean Airlines næste år 16,2 mio. flysæder – over en mio. flere end i år. Næste år vil Aegean betjene 145 lufthavne, en del er sæsonruter, med sine 61 fly; bl.a. 47 Airbus A320/321.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz