Sammenbrud i forhandlingerne

SAS-kabine[1]Forhandlingerne mellem SAS og kabinepersonalet i CAU om overflytning af kabinepersonale til Cimber brød ifølge CAU sammen onsdag aften.

Parterne skiltes uden at aftale, hvornår de skal mødes igen og CAU har indkaldt sine medlemmer til orienteringsmøde fredag, skriver finans.dk.

Parterne skal finde frem til vilkårene for de ca. 140, som efter planerne skal overflyttes til SAS datterselskab Cimber, som blev købt i december bl.a. med det formål at opnå billigere overenskomster end de nu gældende overenskomster i SAS. Overflytning af personale til datterselskabet er en del af selskabets spareplaner.

Tirsdag nedlagde kabinepersonalet arbejdet i frustration over situationen, da et medlemsmøde udviklede sig til et fagligt møde. Arbejdsnedlæggelsen varede i fem timer og medførte aflysninger og forsinkelser.

Pressechef i SAS Trine Kromann-Mikkelsen vil ikke uddybe, hvad der skiller parterne ved forhandlingsbordet.

”Status er, at vi har lagt et forslag på bordet, hvor vi tilbød, at medarbejderne kunne komme over i Cimber og arbejde under de vilkår, vi har i SAS, i en begrænset periode på et til to år. Man tog sine vilkår, sin arbejdstid og løn med sig mod at blive der i en periode og så flytte tilbage til SAS. Det lagde vi på bordet, men det afviste foreningen”, siger Trine Kromann-Mikkelsen.

Hun understreger, at SAS fortsætter med virksomhedsoverdragelsen 1. marts som planlagt: ”Vi følger spillereglerne for virksomhedsoverdragelse. Heri ligger, at man tager sine vilkår med sig frem til overenskomstperiodens udløb, og det er i 2017”.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.