SAS afløser Cimber på rute til Tel Aviv

Den kommende SAS-rute fra København til Tel Aviv. Ruten er en ud af 28, SAS åbner i 2012.

 

”Vi oplever stigende efterspørgsel på ruter til og fra Mellemøsten. Derfor er vi glade for, at vi kan give vores kunder mulighed for at flyve direkte til Tel Aviv året rundt. Tel Aviv ligger lige ud til Middelhavet, og er Israels finansielle og kommercielle centrum med fuld gang i væksten. Samtidig er der masser af kulturelle tilbud, dejlige strande og enestående arkitektur”, siger Per Møller Jensen, Vice President, Brand, Marketing og EuroBonus.

 

Der er fra starten kun en ugentlig afgang fra København til Tel Aviv på mandage, fra juli flyves også på torsdage og ruten får tredje ugentlig flyvning fra oktober.

 

”Der er ingen tvivl om, at en direkte rute til og fra Tel Aviv også vil trække turister og erhvervsfolk fra området til Skandinavien,” siger Per Møller Jensen.

 

SAS flyver til Ben Gurion-lufthavnen, 15 kilometer sydøst for Tel Aviv, med en Airbus 319 med plads til 141 passagerer, eller en Airbus 321, hvor der kan sidde 198.

 

Cimber Sterling åbnede i oktober 2010 mellem København og Tel Aviv, men indstiller flyvningerne 11. april.

 

Ifølge Israels transportministerium stiger antallet af passagerer i landets primære internationale lufthavn, Ben-Gurion, ved Tel Aviv 3-5 pct. årligt. Sidste år havde lufthavnen tæt på 11,5 mio. passagerer på ruter fra udlandet samt næsten 675.000 indenrigspassagerer.
 

Skrevet af Henrik Baumgarten