SAS-aktie faldt drastisk efter ?y-ulykke i Spanien

SAS-aktien styrtdykkede i går med 6,1 procent til kurs 35,2 efter den alvorlige Spanair-ulykke i en lufthavn i Madrid. Derudover var det småt med reaktioner fra markedet, der afventer nyt om omfanget af ulykken, før der fældes dom over, hvilke forretningsmæssige konsekvenser tragedien kan få for SAS, skriver Berlingske Tidende i dag.  
»Umiddelbart vil jeg sige, at det først og fremmest er en tragisk ulykke. Når det er sagt, er det efter min mening ikke noget, der vil påvirke SAS i forhold til forretningen. Deres fremtidsudsigter bliver formentlig ikke påvirket af det her, og det samme bør gælde for bundlinjen. Men det er som sagt meget tidligt i forløbet, og det er svært at sige, hvor galt det står til, og hvordan det vil udvikle sig,« siger analytiker Karsten Sloth fra Jyske Bank.
 
Da et SAS-fly forulykkede i Linate-lufthavnen i Milano i oktober 2001, udløste det den samme umiddelbare reaktion på aktiemarkedet. Dengang faldt aktien også seks procent i løbet af dagen, men rettede sig i løbet af dagen og endte en procent under startpunktet i kurs 40. Over de følgende 14 dage steg aktien dog med 32 pct. til kurs 53,5. 

Skrevet af Hanne Aaen Lassen

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.