SAS-analyse: Hver femte dansker snyder i køen

Foto fra YouTube med SAS test af skuespiller, der overspringer kø i Oslos lufthavn.

TURISME: Danskerne har den bedste køkultur i Skandinavien, viser ny undersøgelse fra SAS. Men den viser også, at hver femte dansker er gået foran i kø. Undersøgelsen har baggrund i nyt SAS fast track i Oslo.

SAS lavede undersøgelsen i anledning af, at SAS har åbnet Fast Track i Oslo lufthavn.

”Det er anderledes måde at belyse vigtigheden af nogle af de fordele, man får ved f.eks. rejser med SAS Plus, hvor priserne er 300 kr. højere end Go-priserne,” siger SAS til standby.dk

Danskerne er kendt for at have en velordnet køkultur. Men hver femte indrømmer, at de selv er gået foran i en kø. Heldigvis kan danskerne bryste sig over en bedre køkultur end svenskerne og nordmændene. Mens 22 pct. af danskerne er gået foran i køen er 40 pct. af nordmændene og 47 procent af svenskerne gået foran i køen. Det viser ny befolkningsundersøgelse fra SAS udført af Infomedia via Norstats onlinepanel.

SAS har testet, hvad der sker, når nogen sniger sig foran i køen til sikkerhedskontrollen i lufthavnen. Kig på YouTube og skriv: SAS Plus Eksperimentet NO i søgefunktionen.

”De fleste kender at stå i en lang sikkerhedskø. Derfor har vi SAS Fast Track. Det er en fordel for dem, som ønsker at komme hurtigere igennem lange køer til sikkerhedskontrollen,” siger Mariam Skovfoged, pressechef i Danmark for SAS.

Rejsende får adgang til SAS Fast track, hvis de flyver SAS Plus, SAS Business eller er EuroBonus Guld eller diamant-medlem.

Undersøgelsen baserer sig ifølge SAS på et repræsentativt udsnit af befolkningen i Danmark, Sverige og Norge.