SAS bedre end Norwegian

oslo-lufthavn-norwegian-og-sas-800x566En frisk måling fra YouGov viser, at SAS kom stærkere gennem problemerne med strejke end Norwegian, men imagemæssigt lider begge selskaber meget. Vi kan bedre tilgive SAS end Norwegian.

Ser man på den stribe af billige tilbud, Norwegian er ude med i øjeblikket, bliver man klar over, at der er meget at løbe i gang igen efter pilotstrejken.

I en spritny analyse af situationen for både SAS og Norwegian efter strejkerne, som YouGov har foretaget og som offentligøres i Berlingske Business, kommer SAS klart bedst ud.

SAS er nu danskernes foretrukne flyselskab. Til trods for kabinepersonalets strejke og 334 aflysninger vil flere vælge SAS i forhold til årets begyndelse. Og flere ville vælge SAS frem for Norwegian.

Med hensyn til brandingen af de to selskaber ser det sløjt ud. Det må det gøre for et selskab som SAS, der konstant fremhæver præcision og pålidelighed som varemærke.

Forklaringen kunne være, i følge Lars Gylling fra YouGov, ” at SAS omdømme rettes hurtigere op, fordi vi har et nostalgisk forhold til selskabet, som vi gerne vil tilgive. Det gælder endnu ikke for Norwegian.”

SAS regner med, at strejken har kostet 50 millioner svenske kroner i første kvartal og ca. 16 millioner i andet kvartal. Norwegian har været fremme med et tab på over 100 mio. kr.