SAS bedre end Norwegian

oslo-lufthavn-norwegian-og-sas-800x566En frisk måling fra YouGov viser, at SAS kom stærkere gennem problemerne med strejke end Norwegian, men imagemæssigt lider begge selskaber meget. Vi kan bedre tilgive SAS end Norwegian.

Ser man på den stribe af billige tilbud, Norwegian er ude med i øjeblikket, bliver man klar over, at der er meget at løbe i gang igen efter pilotstrejken.

I en spritny analyse af situationen for både SAS og Norwegian efter strejkerne, som YouGov har foretaget og som offentligøres i Berlingske Business, kommer SAS klart bedst ud.

SAS er nu danskernes foretrukne flyselskab. Til trods for kabinepersonalets strejke og 334 aflysninger vil flere vælge SAS i forhold til årets begyndelse. Og flere ville vælge SAS frem for Norwegian.

Med hensyn til brandingen af de to selskaber ser det sløjt ud. Det må det gøre for et selskab som SAS, der konstant fremhæver præcision og pålidelighed som varemærke.

Forklaringen kunne være, i følge Lars Gylling fra YouGov, ” at SAS omdømme rettes hurtigere op, fordi vi har et nostalgisk forhold til selskabet, som vi gerne vil tilgive. Det gælder endnu ikke for Norwegian.”

SAS regner med, at strejken har kostet 50 millioner svenske kroner i første kvartal og ca. 16 millioner i andet kvartal. Norwegian har været fremme med et tab på over 100 mio. kr.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.