”SAS bliver nok solgt”

”Hvis jeg var i SAS-ledelsen i dag, er det lige før, jeg ville sende et takkekort til Norwegian. Ikke fordi jeg fik konkurrence, men fordi det er et wake up-call i forhandlinger om nye overenskomster. Hvis ikke SAS-fagforeninger forstår alvoren i det her, kommer det til at gøre meget ondt,” siger direktør Vagn Sørensen i den ny udgave af Stand By, som nu er på vej ud til abonnenterne. ”Man må gøre op med den opfattelse ”at vi har givet nok”, siger SAS’ tidligere vicekoncernchef.

 

Vagn Sørensen er netop nu formand for British Midland og kører forhandlingerne for selskabets salg fra Lufthansa til British Airways Gruppen. Han sidder i bestyrelsen for Air Canada, Lufthansa Cargo og Royal Caribbean i USA. Er bl.a. formand for Scandic Hotels og Select Service Partner samt næstformand i DFDS.  Uden for rejsebranchen tæller formandsposter i store koncerner som TDC og F. L. Smith.

 

Om et eventuelt salg af SAS (interviewet er optaget for to uger siden) siger Vagn Sørensen: ”SAS bliver ikke solgt nu og her, men på lidt længere sigt sker det nok. Det mener jeg nu heller ikke, man skal være ked af. Hvis det bliver Lufthansa, det må anses for mest sandsynligt, har man vist vejen.

 

Økonomisk styring, stordriften fordele og mulighed for at vedligeholde sit eget brand. Se på Swiss, som klarer sig imponerende.”

 

Læs hele det store interview i Stand By bl.a. om, hvor meget omkostningerne i SAS skal ned, hvis man ikke skal tabe til Norwegian.

Skrevet af Ejvind Olesen