SAS dropper Luxembourg

sas CRJ900LUFTFART: Fra sidst i oktober indstiller SAS ruten mellem København og Luxembourg. Frem til næste sommer kan allerede bookede SAS-rejsende komme til storhertugdømmet via Tyskland med Lufthansa. Luxembourgs eget flyselskab, Luxair, har rute til København.

SAS kan ikke få økonomi i ruten til Luxembourg og ophører derfor med at flyve to gange på hverdage og en gang i weekenden fra København.

SAS flyver ruten til Luxembourg med et CRJ-jetfly fra SAS’ danske produktionsselskab Cimber. Der vil dog stadig være flyforbindelse mellem Luxembourg og København, da delvist statsejede Luxair for to år siden genoptog sin betjening af ruten med to fly på hverdage og et i weekenden.

Lufthansa har 13 pct. af aktierne i Luxair, men meddelte sidste måned, at man gerne vil sælge dem – f.eks. til den luxembourgske stat. Indtil videre er Luxair med i Lufthansas bonusprogram, Miles & More.

Da Luxair i 2013 vendte tilbage til Københavns Lufthavn var det efter seks års fravær. Luxair fløj mellem storhertugdømmet og København fra 1981-82 og fra 1985 til 2007. I rutens storhedstid havde den tre fly på hverdage.

Ved genåbningen af ruten i 2013 sagde Luxair til standby.dk, at selskabet fortsat har business class, selv om dette tal falder – syv procent af passagererne fløj på det tidspunkt på business class; indtægterne udgjorde dengang 30 pct. af Luxairs omsætning.