SAS får ny base med fem fly i Irland

Der skal ikke flyves fra irske lufthavne, men fra London og en spansk lufthavn, som endnu ikke er besluttet. Efter bestyrelsesmødet blev personalet underrettet i aftes i Stockholm.

Så er det en kendsgerning. SAS udflytter en del af sin europæiske trafik til en ny base i Irland og flyver derefter med formentlig fem fly efter de gældende regler i Irland, men selve trafikken udgår fra London og fra en spansk lufthavn. Favorit er Barcelona, men det er endnu ikke bestemt.

Planen blev luftet på Intranet for nogen tid siden for alle ansatte, og i går valgte ledelsen at underrette om bestyrelsens endelige beslutning ved et aftenmøde i Stockholm.

Selve udflytningen og starten med nye ruter – eller flyvning på bestående – er planlagt til efteråret. Det sker ud fra ønsket om- og behovet for at nedsætte omkostningerne. SAS lægger vægt på over for personalet, at der bliver tale om en udflytning af en del af trafikken fra de tre skandinaviske baser i København, Stockholm og Oslo, Ikke en udflagning, som kendes fra skibsfarten og leder tanken hen på asiatisk lavtlønnet personale.

Efter hvad takeoff.dk erfarer, vil personalet, som flyver fra London, være underlagt de engelske løn- og arbejdsforhold – ikke de irske selv om hovedbasen er i Dublin. Det samme med ruter fra Spanien.

I første omgang bliver der ikke tale om langruter

SAS har endnu ikke udadtil oplyst yderligere om nyskabelsen, ligesom fagforeningerne har været bemærkelsesværdigt tavse.

 

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.