SAS-fly forsinket af iPad opdatering

2014-06-24-14.53.33-300x225Tirsdag måtte kaptajnen på SK559 fra Kastrup til Paris Charles de Gaulle leve med en forsinkelse, da opdatering af hans iPad gjorde knuder.

Politiken var med om bord, og da flyet skulle lette forklarede andenpiloten i højttalerne: ”I et par år har vi haft kort og flyplaner på iPad. Vi har i dag fået en stor opdatering. Jeg har hentet min opdatering, men kaptajnen har problemer med at hente sin”.

Adskillige flyselskaber er gået over til at have piloternes data på iPad for at spare vægt. En gammeldags pilottaske kan let veje flere kg, mens en iPad vejer nogle hundrede gram, skriver politiken.dk.

Ifølge pressechef i SAS Trine Kromann-Mikkelsen, har SAS netop haft en større softwareopdatering af deres iPads og kaptajnen startede opdateringen før afgang, men opdateringen kannibaliserede forbindelsen, så det tog længere tid end normalt at downloade dokumentation om bl.a. fordeling af vægt og brændstofforbrug, der altid hentes før afgang.

”Vi har ekstra iPads, man kan tage med sig, hvis skulle der være vrøvl med ens egen, men softwaren i dem skulle også opdateres tirsdag”, forklarer pressechefen.

Kaptajnen fik sin opdatering igennem efter ca. 20 minutter. Flyet var ca. 20 minutter forsinket ved ankomsten til Paris.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.