SAS-fly sikkerhedslander i Canada

Et passagerfly fra SAS af typen Airbus A340 med 196 passagerer på vej fra Chicago mod København blev tvunget til at sikkerhedslande i Goose Bay i Canada efter tab af trykket i kabinen.

Trykfaldet skete i kabinen tvang flyet af sikkerhedsmæssige årsager til hurtigt at reducere flyvehøjden. Flyet havde en nedstigning fra 10.500 meter til omkring 3.000 meter på syv minutter.

Flyet fik problemer lige inden det fløj ud over Atlanterhavet og måtte derfor sikkerhedslande i Goose Bay Airport i Canada.

Der var et trykfald i kabinen, og herefter gennemførte man en kontrolleret nedstigning fra 10.000 meter till 3.000 meter. Det er en normal procedure ved et trykfald”, siger Tonje Sund, pressetalsperson for SAS. Hun forklarer, at der ikke var tale om et pludseligt hændelsesforløb. Iltmaskerne blev aldrig aktiveret.

Flyet måtte lande den afsides lufthavn, som ikke var åben, da flyet landede.

SAS sendte teknikere med ruteflyet til Boston, som undtagelsesvist mellemlandede i Goose Bay for at sætte dem af. De havde imidlertid ikke held med at spore fejlen, så SAS måtte sende et andet fly til Goose Bay for at hente passagererne hjem.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.